OPCS Forum

Zvanično udruženje ljubitelja Opelovih vozila

Dobrodošli

Danas je Sre 19 06, 2013 9:12 pm
Dobro veče Guest, Dobrodošli na OPCS Forum
Click here to Register

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Vectra c 2,0 DTi,saveti i iskustva
PostPoslato: Pet 17 09, 2010 9:37 pm 
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 22 11, 2009 9:31 pm
Garage: Vectra C
Kome god da je otisla ta pumpa,svi kazu da ih popravka izadje oko 500evra i da si onda miran jos dosta dosta kilometara ... Znaci da su oni popravljali taj elektronski deo,a mehaniku ocigledno niko nije dirao.. Jos mi niko nije rekao da je radio ovu Bosch pumpu i da ga je sve izaslo 1500evra [kratz.g
Zatim,motor kao motor je odlican,moze da predje Boga i oca bez otvaranja ... Jos nisam cuo da je neko radio generalnu na ovom motoru ...

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

PostPoslato: Sub 18 09, 2010 7:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 10 02, 2010 7:10 pm
Upravo tako,motor kao motor je izuzetan i to kazem iz licnog iskustva jer sam vozio nekoliko auta sa tim motorom a i iz iskustva mog majstora koji vec godinama popravlja iskljucivo Opela i svake godine pohodi razne seminare koje organizuje Opel radi usavrsavanja nasih majstora.Opet ponavljam ma koliko mi voleli Opele i ma koliko to bolno bilo da su ga gadno zasrali sa resenjem vezanim za pumpu kod Vektre c 2,0 i 2,2dti i to mi nije rekao samo moj majstor vec mnogi sa kojima sam ovih dana pricao a u mom prvom postu imate link sa neta gde se i sami mozete uveriti o tome a evo postavicu ga ponovo:http://www.elitemadzone.org/t354119-0#2193765

laraisara: Sramno pisanje ne znam sta reci,pa nisu valjda nase dizelke tolika sranja ko sto ih ti Vaske predstavi, uostalom znam puno prezadovoljnih korisnika ovog motora.
Nije mi bila namera da kudim Opela i vase dizelke jer Opela vozim vec 20-tak godina (dok su pojedini jos vukli serpice po pesku [bleh )i za to vreme je kroz moje i clanova moje porodice proslo 30-tak raznoraznih Opela,vec da iznesem saznanja do kojih sam dosao od vrlo kompetentnih ljudi a voleo bih da se u diskusiju ukljuce i clanovi foruma koji rade u ovlascenim servisima jer je moguce i to da sam ja dobio netacne informacije.Pozzz. [opcs:

Vrh

PostPoslato: Sub 18 09, 2010 7:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 26 11, 2009 10:14 pm
Ako cemo iskreno, bilo koji auto da uzmes koji je presao 200000 km, planiraj ulaganje od 1500e (kompletan trap, mozda remont letve, svi diskovi i plocie itd, ako to prthodni vlasnik nije odradio)da bi je doveo bar priblizno u stanje auta koji je presao 100000 a to nema veze ni sa Vektrom ni sa pumpama koje ipak ne crkavaju kao na Vektri B. Kao sto neko rece, motor prelazi gomilu km a to je ipak mnogo bitnije od 500e za remont pumpe. Ako se vec plasis kvara na pumpu, uzmi je sa motorom 1.9 120 konja, i tu osim problema sa zamajcem (min 800e) neces imati problema :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub 18 09, 2010 10:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 20 12, 2009 12:08 am
Garage: Vectra B 2.0DI 16v
hahaha Nije sija nego vrat! hahaha

Vrh

Tema posta: Vectra c
PostPoslato: Uto 19 04, 2011 1:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 18 03, 2010 4:10 pm
Na ljeto trebao bih uzeti vectru c. Sto se tice motora uzeo bih benzinca 1.8 ili 2.2. E sad me zanimaju licna iskustva sa vektrom, djelovi, najcesci kvaovi, potrsnja ova dva motora, i na sta trebam obratiti paznju prilikom kupovine, dolazi ugradjivanje plina u obzir. Svako misljenje je dobrodoslo...

Vrh

Tema posta: Re: Vectra c
PostPoslato: Sre 20 04, 2011 1:44 pm 
Korisnikov avatar

Jel nema niko na forumu iskustva sa vektrom c????

Vrh

PostPoslato: Sre 20 04, 2011 11:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 18 03, 2011 2:15 am
Garage: Vectra c
Imam vektru c,ali je dizel,1,9cdti,ne znam kakvi su benzinci ali mislim da je 1,8 slab za nju.Ja sam mojom extra zadovoljan.Pre ove sam imao vektru b 1,8 16v,ova mnogo bolje ide iako je dizel.Nisi razmisljao o dizelu?
Slika

Vrh

PostPoslato: Čet 21 04, 2011 9:07 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 15 07, 2010 10:05 am
Garage: abatobus :-)
Evo, mogu iz iskustva da ti kazem: JAKO zadovoljan sa Vectrom C, motor 1.8 (Z18XE).
model 2004 (jesen), 90kw (122ks), nije zahtevan za odrzavanje.
Imas i Z18XER motor , 103kw (140ks), sa varijabilnom bregastom. (model od polovine 2005.)

Potrosnja na otvorenom putu 7-7.5, grad (Beograd) 10-12, ovo je za karavan, koji je 100kg tezi od sedan verzije, tako da bi sedan trebao da trosi manje.
Na godisnjem nivou board comp mi pokazuje 8.7. Tu je i letnja sezona sa non-stop ukljucenom klimom, i zimska, kada neki put auto radi u mestu duze vreme, da bi se grejala kabina. Ovo je za moju trenutnu adresu, na primorju.
Verujem da ova potrosnja moze biti i pola litre niza, kada bi je vozio neko normalan :lol:
Uzeta je polovna, i prvih par dana, dok nije uradjen veliki servis potrosnja je bila veca od ove koju sam naveo.
Nakon servisa (svi kaisevi, ulje, filteri (i goriva), svecice, kocnice) potrosnja je pala na opisanu, a auto je isao znatno lakse. Ide jos bolje otkad je promenjen zadnji lonac (to im je boljka, brzo propadaju).

Oni koji su lenji na menjacu, preferiraju dizele, ja sa druge strane nemam problem, rado spustim brzinu u trecu, ili drugu za preticanje, i nagazim (do elektronskog) limitera na 6500rpm. Rado se vrti, a opet, za putovanje normalnim brzinama (do 120-140) je skoro necujna. Na leru se ne zna da je ukljucen 8-)

Trapovi su jednostavni, i izdrzljivi. Moja je presla 142.000, ja sam pre 12.000 zamenio sva cetiri amortizera, ostalo je u dobrom stanju (silen blokovi, stabilizatori, itd) Nema lupkanja i skripanja.

Motor osim redovne zamene ulja i filtera (svecice i kaisevi po service manual-u) ne zahteva drugo odrzavanje.
Nema EGR ventil i probleme sa istim, ima protokomer, ali ako se redovno menjaju filteri za vazduh, on nema sta da se zali. Ulje koristi full sintetiku, 5W30, mozes i GM (nije skupo), jedino je cena za diskove i plocice malo jaca, ali to se ne menja cesto.

Ne znam kakvi su sa plinom, sada prelazim manju kilometrazu sa ovim, pa mi ne utice bitno na budzet.
Mada, kakva je cena plina, a mora sekvent, nisam siguran da li je isplativo, i na koliko. :?

Od tockova, sdandardno, obicno idu 16-ice, bolji nivoi opreme imaju 17-ice (manje udobne, a skupe ... :evil: )

Gledaj da uzmes neki veci paket opreme (elegance, cosmo) jer bukvalno imaju sve sto ce ti ikad trebati u autu.
Sve je na dugme (imaju ponekad i gremline, ali retko ;) ), tempomat, digitalna klima je dvozonska.
Od opreme na ovim modelima bih izdvojio: parking senzore, auto-zatamnjivanje unutrasnjeg retrovizora, senzor brisaca, xenon farove, radio CD koji cita mp3 (fabricki), grejace prednjih i zadnjih sedista...

Verzija sa petoro vrata se oznacava GTS, ima drugacije branike, i obicno polu-kozna sedista, malo je niza (spustena) i meni je to najlepsa varijanta Vectre C. 8-)

http://www.autoprodavnica.com/testpolov ... Vectra.php

ima na jos jednom sajtu, ne mogu da ga pronadjem, opis polovne Vectre C, i njihova preporuka bas za 1.8 benzinski motor, kao nesto sto se najbolje pokazalo u praksi.

Nemam ja nista protiv dizela, rado bih vozio 1.9 CTDI (110kw), ali se tesko nalaze sa pristojnom kilometrazom za razumne novce, tako da moj glas ide za 1.8.

Vrh

PostPoslato: Čet 21 04, 2011 9:52 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 15 07, 2010 10:05 am
Garage: abatobus :-)
http://www.vrelegume.rs/strana.php?rubr ... &tip_id=95

http://www.vrelegume.rs/strana.php?rubr ... &&tip_id=3

nadam se da imas manje dilema 8-)

Vrh

PostPoslato: Čet 21 04, 2011 2:14 pm 
Korisnikov avatar

Svaka cast na odgovoru, iscrpno.Mnogo hvala! Ja bih tu vektru trebao da uvezem iz Svedske.
Oni vecinom preferiraju benzince,tako da mi je benzinca lakse kupiti. Najbrojnije su one sa 2.2 benzin, zato sam pitao kakav je taj motor, jel puno vise trosi od 1.8???
Evo nekih
http://www.blocket.se/trelleborg/Opel_V ... ?ca=11&w=3
http://www.blocket.se/skaraborg/Opel_VE ... ?ca=11&w=3
http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Vec ... ?ca=11&w=3
Pris = cijena 1e = 10kruna Miltal kilometraza 15000= 150000

Vrh

PostPoslato: Čet 21 04, 2011 10:23 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 07 05, 2010 4:48 pm
Garage: Vectra 2.0 DTi
Prva od ove tri navedene ti je dizelka :P ne znam kakve su cene registracije kod vas ali ovde u Srbiji te automobile preko 2000 kubika je jako skupo registrovati,zbog toga jer to spada u luksuz [eusa_naughty

Vrh

PostPoslato: Pet 22 04, 2011 1:01 am 
Korisnikov avatar

Nije tako jos kod nas. Znam da je dizel 2.2 presla puno. A kakve su ti cijene ovih vektri? Meni se cini dosta povoljnije nego kod nas.

Vrh

PostPoslato: Pet 22 04, 2011 9:23 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 07 05, 2010 4:48 pm
Garage: Vectra 2.0 DTi
Pravo da ti kazem nisam se nesto snasao s ovim kalkulatorom,koliko svedskih kruna je jedan evro?Znaci jedan savet ti mogu dati,vektru C dizel ti ne preporucujem jer moze doci do veoma skupih kvarova(ovo se odnosi na motore 2.0 i 2.2 DTi)zbog topga sto je elektronika bosh pumpe integrisana u samu pumpu pa je samim tim remont nemoguc i mora se zameniti novom.Nova pumpa je jako skupa.....A za ovaj motor 2.2 benzinac sam cuo samo reci hvale,veliki,jak i rasterecen motor,jao posto kazes da nisi opterecen registracijom,za svaku je preporuku. ;)

Vrh

PostPoslato: Pon 25 04, 2011 4:36 pm 
Korisnikov avatar

Cijena ti je u krunama 1e=10 Kruna. Znaci cijenu koju vidis 10 puta smanji i dobices u evrima. Pa sta onda kazes?

Vrh

PostPoslato: Pon 25 04, 2011 5:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 03 04, 2009 10:23 pm
Garage: Cantara
restyle modeli su mnogo preporucljiviji, jer je na njima resena kamara sitnijih problema koje ima originalna Vectra c, tako da treba gadjati modele od 2005. pa na dalje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]