OPCS Forum

Zvanično udruženje ljubitelja Opelovih vozila

Dobrodošli

Danas je Sre 19 06, 2013 11:11 pm
Dobro veče Guest, Dobrodošli na OPCS Forum
Click here to Register

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Gubi snagu (Astra G)
PostPoslato: Čet 25 11, 2010 5:20 pm 

Pridružio se: Ned 14 11, 2010 5:24 pm
Imam problem kad vozim npr 120, ubrzavam ka 130 i auto samo izgubi snagu, nece dalje da ubrzava... pojavi se zuta lampica (auto sa viljuskastim kljucem preko) i kao da blokira, nema vise ubrzanja iako dodajem gas...
Ako neko zna nesto o tome i koliko je to ozbiljno bio bih zahvalan... inace nisam toliko iskusan vozac a auto imam svega mesec dana pa ne znam o cemu se radi ni kako se to resava.

Hvala unapred. :) pozz :)

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

Tema posta: Re: Problem sa Astrom G
PostPoslato: Čet 25 11, 2010 5:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 10 02, 2010 7:10 pm
Da ne bi nagadjali morao bi auto da prikljucis na dijagnostiku jer samim tim sto se pali pomenuta lampica znaci da je kompjuter registrovao gresku koja bi s obzirom da je upalio lampicu sa autom i kljucem trebala biti periferna tj ne bi trebalo da je neki veci kvar u pitanju.Ovako...mogli bismo dugo i bezuspesno samo da nagadjamo. [kratz.g

Vrh

PostPoslato: Čet 25 11, 2010 5:32 pm 

Hvala druze, ovih dana cu otici do servisa da to pogledam. :) pozz ;)

Vrh

PostPoslato: Pet 26 11, 2010 12:07 am 

Pridružio se: Ned 07 02, 2010 8:47 pm
Garage: Astra G 2.0 DTi
Lampica na Astri G (bar koliko ja imam iskustva s tim, a i u User Manual to piše) sa ključem preko auta ustvari Check Engine i nije periferija. Zna da se pali zbog mnogo čega, kao npr protokomer, EGR, kad grejač crkne... Probaj da skineš i da očistiš džek protokomera i da vratiš, meni nekad zbog toga pali.

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 12:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 28 11, 2010 11:00 pm
Garage: Corsa C 1.7di
ja mislim da ti je otisao senzor radilice, dok nisi ispisao ovde na forumu koja je greska, a po onome sto si napisao ja tipujem na neku od ovih gresaka:

DTC P0370 Timing Reference High Resolution Signal A Malfunction
DTC P0371 IC 24X Reference CKT Too Many Pulses
DTC P0372 IC 24X Reference Circuit Missing Pulses
DTC P0373 Timing Reference High Resolution Signal A Intermittent/Erratic Pulses
DTC P0374 Timing Reference High Resolution Signal A No Pulses
DTC P0375 Timing Reference High Resolution Signal B Malfunction
DTC P0376 Timing Reference High Resolution Signal B Too Many Pulses
DTC P0377 Timing Reference High Resolution Signal B Too Few Pulses
DTC P0378 Timing Reference High Resolution Signal B Intermittent/Erratic Pulses
DTC P0379 Timing Reference High Resolution Signal B No Pulses

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 12:47 am 

hahahahaha... druze tipuj i hvala ti, ali se nadam da nece biti nista skupo. Cekam platu, sad prvog pa cu onda na dijagnostiku... :D :D :D :D [opcs: [opcs:

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 1:13 am 
Korisnikov avatar

imam slican problem na corsi c 1.7di(48KW),do nekih 120-130 sve radi kako treba, a onda na nekih 3000 obrtaja 5. brzinom ide oko 120 cim malo dam gas i na nekih 3500 (oko140) osetis neku knedlu i nece da prima gas i upali se lampica bas ta sto si opisao, ja tad stanem i ugasim auto, sacekam oko2 minuta i auto ide normalno sve dok ne predjem u 5. 120 (oko 3000 o/min) imam op-com i on kaze p0370 Timing Reference High Resolution Signal A Malfunction,a vivid vorkshop izbaci 41 HALL/MRE senzor on crankshaft. sto bi u kesu znacilo oko 4200din plagijat ili oko 6100din gm original GM senzor radilice.

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 9:01 pm 
Korisnikov avatar

sutra stavljam novi senzor i javljam rezultate.

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 9:21 pm 

Hvala unapred druze... :) [opcs:

Vrh

PostPoslato: Pon 29 11, 2010 10:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 29 08, 2010 2:55 pm
Ako das kontakt, i cekas da ti se pogase sve lampice, dali se ona lampica sa klucem posledji ugasi?
Ako jeste, onda ti je zapamtio kod greske.
Ako imas elektricnu pedalu za gas, stisni kocnicu i gas do daske i daj kontakt.
Broji treptaje lampice (auto+kljuc) 10 treptaja je nula, izmedju kodova je pauza.

Kod mene radi, neznam dali bi i kod tebe radio.
Mozda imas srece i pokazace ti kod greske...
Ima modela gde treba nesto spojiti na konektoru za prikljucenje tech2 -ali to neznam kako ide... provericu...

Vrh

PostPoslato: Uto 30 11, 2010 10:54 pm 
Korisnikov avatar

Zamenio sam crankshaft senzor, ali prilkom zamene moj drug majstor i ja smo otkrili da elektro ventil na pumpi pusta naftu, nije strasno ali pusta, sve okolo je masno i smrdi na naftu, naravno utvrdili smo da je od nafte. testirao sam auto i simptomi su isti. znaci nije senzor. sutra cemo da resimo ventil (nadam se da ce uspeti bypass cca 50€) jer je nov oko 250€. pa opet pisemo rezultat.

@venicd
ja imam elektropedalu, i kad mi upali sijalicu, ne reaguje na gas, ali registruje da pokusavam da je pritisnem i u tom slucaju izbaci gresku p1125 app system tj da pedal position sistem ne fukcionise kako treba, sto i jeste posledica prethodne greske konkretno u mom slucaju p0370. jer blokira ili obrtaje na 3000 do 3100 ili brzinu na oko 120-130 na sat jos neznam sta je limiter.

Pogresio sam u vezi p1125 app system n, kod opela je to ventil za regulaciju radnog prisitska turbine, a P1275 Accelerator Pedal Position (APP) Sensor 1 Circuit, nemam pojma kako sa omasio, verovatno sam zurio.

Poslednji put menjao budzasto dana Ned 05 12, 2010 5:00 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: Uto 30 11, 2010 11:42 pm 

Pridružio se: Ned 07 02, 2010 8:47 pm
Garage: Astra G 2.0 DTi
To što ti govoriš o toj blokadi je ustvari SAFE MOD. On se aktivira kad računar zabeleži neku grešku zbog koje ti se pali Check Engine iliti taj auto s ključem preko i paliće se dok god ima registrovanu grešku. Pođi kod nekog normalnog majstora da iščita greške i pogleda to kako valja, jer u suprotnom ćeš se naplaćati na raznorazne pokušaje menjanja delova. U suštini to i nije neko znanje, ideš nasumično, pa ako ubodeš...

Vrh

PostPoslato: Sre 01 12, 2010 12:51 am 
Korisnikov avatar

sta ces bolje od majstora koji je radio u opelu u Kikindi 20 godina, a sada radi privatno. Lako je biti pametan i otici u servis,pogotovo ovlasceni i iskeziti se koliko ti kazu i voziti do sledeceg kvara. stavio sam novi ispravan senzor, nesecam se da sam napisao da sam ga kupio ili platio svejedno probali smo i videli je problem u necem drugom. ja sam majstor za racunare a drug je majsotr za kola, medjusobno se pomazemo. a forum sluzi da medjusobno razmenjujemo iskustva i pomazemo jedni drugima na daljinu, a ne da jedni druge teramo u sevis da nas sisaju do glave. nekazem da ne treba ici u pravi (ovlasceni) servis, ali netreba ici za svaku sitnicu koju mozes sam popraviti kod kuce. Dok ne uneses sebe i svoj rad u svoj auto, nikad neces shvatiti da auto ima dusu, kakav god da je.

P.S. Opcom sve kaze ali na engleskom , i ima mnogo vrlo strucnih izraza u opisu greske, kad to desifrujes sve je ostalo lako. prevedi mi na srpskom sta bi ovo znacilo i resices nam svima problem Timing Reference High Resolution Signal A Malfunction, imam autodatu 3.24 i vorkshop 2007 i bosch esitronic 2009 i sve tri baze podataka kazu razlicito za istu stvar, ali sva objasnjenja se vrte oko HAll/MRE sensora na radilici.

Vrh

PostPoslato: Ned 05 12, 2010 5:05 pm 
Korisnikov avatar

Posle remonta tog ventila na pumpi nafta vise ne curi, sutra cemo da ocistimo vetil za regiulaciju radnog priska turbine (greska p1125 koju sam pogresno rastumacio pre neki dan), jer nije nikad ciscen a verovatno je prljav, zapusen i neradi cim ga prijavljuje. i onda konacni testdrive.

Vrh

PostPoslato: Pon 06 12, 2010 1:11 am 

Pridružio se: Ned 14 11, 2010 12:35 am
Meni se desilo nešto slično. Krenuo sam u obilaženje na auto putu i stisnuo gas malo jače, i dok je ubrzavao 120, 130, 140 on je odjednom izgubio snagu i primetio sam beli dim iz auspuha. Brzo je to progutao i posle je vukao normalno, nije palio ni jednu lampicu. Zna li možda neko šta to može da bude? Da nije neka voda u evrodizelu? U pitanju je 2.0 DTi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]