OPCS Forum

Zvanično udruženje ljubitelja Opelovih vozila

Dobrodošli

Danas je Sub 25 05, 2013 7:39 pm
Dobro veče Guest, Dobrodošli na OPCS Forum
Click here to Register

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Koje sijalice idu u Astru F?
PostPoslato: Uto 01 02, 2011 1:11 am 

Pridružio se: Ned 07 11, 2010 6:59 pm
Garage: Corsa D 1.3CDTI
Nemogu da verujem vrtim google vec 3 sata i nista??? ko da trazim specifikaciju za spejs satl

Nikad ih nisam menjao a nemam rezervne i ne razumeme se uopste u sijalice, trebaju mi klasicne kad me murija zaustavi ili kad rikne koja.... a zima napolji da ih sad cupam i citam sta pise...

PS: auto je Astra F 96, 1.7tds karavan

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

Tema posta: Re: Koje sijalice idu u Astru F?
PostPoslato: Uto 01 02, 2011 4:59 am 
.................................
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 01 04, 2009 5:36 pm
Garage: Astra G
U Astru F ti idu H4 sijalice ;)

Vrh

Tema posta: Re: Preporucite sijalice za farove!
PostPoslato: Uto 01 02, 2011 11:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 14 12, 2009 6:59 pm
Garage: Corsa C Z10XE
Glavni far idu H4

Pozicija i stop svetlo su odvojeni kod nje, idu sijalice od 5 i od 21 , dakle nisu sa dva vlakna.

Žmigavac , rikverc, takodje 21

Proveri kada uključiš svetlo za maglu, da li se "pojača" pozicija, onda ti tu ide sa 2 vlakna. Ne mogu sada da se setim, spava mi se, kasno je. :) :)

Napred možda imaš bele žmigavce, tu isto moraš da proveriš da li unutra ide obična sijalica, i ima žuta "pečurka", ili nema "pečurke", već ide žuta sijalica, tj. "pomorandžasta", što bi rekao moj klinac.

I da, za pandure, moraš da obezbediš pola sijalica od onoga što ti je na autu. Tu se rčunaju i sijaličice za poziciju, i za tablicu.

Pa ti sad vidi, a garant nikad nisi razmišljao da je sijalica toliko bitna na autu ... :) :):)

Vrh

PostPoslato: Sub 05 02, 2011 7:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 12 01, 2010 11:26 am
Sta ste sve ispisali ovde covece, pa stvarno da se zapitas koje sijalice i gde da kupis i koliko da ih platis...
Ja sam pre neke dve i po godine na BUVLJAKU kupio neke koje su kao NightBraker, radile na kadettu godinu i po dana, pa sam ih stavio u corsu i ovde rade, da kucnem u drvo, od prosle nove godine.
Kad se uporedi sa starim koje sam imao na kadettu velika je razlika(ostavio sam jednu staru a u dr. far stavio ovu NB i stvarno se vidi razlika!)
E sad, ove moje su jako cudne, kad gledas u njih daju malo na plavicasto, a npr kad vozim po snegu u mrklom mraku desava se da sneg sija jako cudno, nesto izmedju plavog i zelenog...ne znam sta je posredi, ali cinjenica glavna je da DOBRO osvetljavaju i jako dugo traju!

Vrh

PostPoslato: Pon 14 02, 2011 12:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 28 01, 2010 10:31 pm
Garage: Vectra B 2.0 16v
Pre dva dana sam kupio OSRAM Cool Blue 55W H7 i mogu Vam reci da sam prezadovoljan. Sijaju belo, a ne zuto, moja topla preporuka, cim ispoliram farove na Vectri da kompletiram izgled, stavljam slike u garazu da vidite kako to sija. Video je I Comi juce, bio je odusevljen. Tako da odlicne su, necete se pokajati. blue_thumbu [opcs:
E sad sto se tice veka sijalice ne znam(videcemo koliko ce da traju), ali sto se tice izgleda jedan veliki plus. [opcs:

Vrh

PostPoslato: Pon 14 02, 2011 9:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 14 12, 2009 6:59 pm
Garage: Corsa C Z10XE
NightBreaker, sada "izašla" nova verzija, koja ima +50% duži vek trajanja u odnosu na stare NightBreaker.

Tako da znate, ima i na ambalaži NIGHTBRAKER PLUS ili piše ispod onih +90 +35 +10 i EXTRA LIFETIME, nemojte da vas vaćari neko da uvaljuje stare ako kupujete.

Vrh

PostPoslato: Sub 26 02, 2011 5:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 17 12, 2010 8:59 pm
Ja bih uzeo NightBreaker,ali sijalice koje sada koristim su H4 100W/90W Osram....da li ima negde NightBreaker 100w,ili sta bi vec trebao da uzmem..?Hocu da svetli belo,ne zuto....i da budu 100w/90w

Vrh

PostPoslato: Sub 26 02, 2011 9:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet 17 12, 2010 8:59 pm
Neka preporuka..?

Vrh

PostPoslato: Ned 27 02, 2011 2:13 am 
Site Admin
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 18 11, 2009 8:39 pm
Garage: Opel Astra 1.6
Imas u "Metrou" i njih i Cool Blue, ja ti preporucujem ove druge.

Vrh

PostPoslato: Pet 04 03, 2011 2:15 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 06 06, 2010 12:03 pm
Garage: Astra G 1.8 16V
Evo ovako. Par pitanja. Imam astru f, H4 sijalica 55w, narva, stakleni farovi koji su vec dosta istroseni (otvarao sam ih i nemaju vise onaj sjaj kakav bi trebao da bude) i polomljene su plastike unutra za podesavanje visine svetla (malo sam preterao u okretanju onih plasticnih tockica :) ). I naravno sve to jako,jako lose svetli i nocu i danju. Nocu sam probao bez svetla da vozim i jako je mala razlika :). E sad, mene zanima posto to sve treba da se menja, gledao sam xenone za koje je neko ovde postavio link, a postavicu ga i ja opet http://www.hidxenon.rs/default.asp?T=10 ... 20Kompleti , koje sijalice ja treba da uzmem? Predpostavljam da treba H4, ali koje? A druga stvar je koje farove da uzmem? Da li da kupim originalne koje vec imam ili da trazim one tipa AngelEye i tako te fore? Koja je razlika u ceni farova? Sto se tice sijalica procitao sam celu ovu temu i bio sam u metrou i mislim da se isplati uzeti gore pomenute Bear xenone bar po pitanju cena. A da li se isplati po pitanju kvaliteta i zivotnog veka?

Nadam se da nisam previse zakomplikovao sa pitanjima.

Vrh

PostPoslato: Pet 04 03, 2011 3:07 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 30 09, 2010 3:20 am
Garage: Alfa 147 1.6,120ks
Ako imas kintu za neke andjele koje kostaju od 150-200e i neki xenon oko 55e(npr.bear) onda uzimaj.Ali ako nisi spreman da das tu kintu za sve to,nadji iste farove kao tvoje ,nacices par za 40e sigurno i stavi neku osram ili philips sijalicu i bice ti OK.Mozes i xenone ali nije to to,rasipace svetlost zato sto nemas projektor...Ja imam NightBreaker i zadovoljan sam iako su mi farovi malo losiji,ali uzeo bi bi-xenon 4300k ali me opet strah kako ce sve to da izgleda...Nisam imao priliku da vidim 4300k kako svetli u obicnom faru ali 6000k jesam i to je zivi uzas,rasipa svetlost mnogo...Nadam se da sam ti bar malo pomogao blue_thumbu
A i usput da pitam jel 4300k moze fino da rade na neki far bez projektora ,nekako mi je to belicasto-zuckasto svetlo normalnije ,nego kad vidim da neko stavi 6000k,8000k u obican far, a ono seva u oci kad ti ide u susret :) ?

Vrh

PostPoslato: Pet 04 03, 2011 10:23 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 06 06, 2010 12:03 pm
Garage: Astra G 1.8 16V
Naravno da si pomogao, svako bilo kakvo iskustvo znaci blue_thumbu , a sto se tice andjela pre cu skinuti nekog s neba nego da skupim toliko para za farove, treba pljunuti u aprilu celu platu na registraciju :). Uzecu ja prvo nekog osrama sa mojim starim farovima da vidim kako ce izgledati, a posto vidim da su podeljena misljenja izmedju NB i SS ici cu na eci, peci, pec.

Vrh

PostPoslato: Pet 04 03, 2011 1:14 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet 30 09, 2010 3:20 am
Garage: Alfa 147 1.6,120ks
Pa NB ti je jaca sijalica od SS, jedino sto je vek trajanja malo manji....Mada u principu meni vec NB traje 5-6 meseci,ali vozim auto mozda 10 sati nedeljeno, od prilike...

Vrh

PostPoslato: Ned 06 03, 2011 7:31 pm 
OPCS Tech support
OPCS Tech support

Pridružio se: Sub 05 03, 2011 5:37 pm
Garage: Astra G 1.6 8v
Osram najtbrejker bolje sijaju al brze crkavaju dok silverstar sijaju dosta dobro i ne crkvaju tako cesto.Dve te osram ido i do 1500 din.

Vrh

PostPoslato: Pon 04 04, 2011 12:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 24 01, 2010 3:24 pm
Uzeo sam posle skupa na JP pumpi neke 'Tes light' koje imaju vladaspile, libor i Nemke. Kod svih bas bije belo i jos ima u sredini malo plave, ali kod mene JOK! Belje je dosta od starih, ali ni blizu njihovima, ni po snazi ni po boji (opet se probija dosta zutila). :evil:

Videli su neki juce na skupu kakve su ocajne bile stare (kad gledas u far izgleda skoro kao pozicija), ali ni ove nisu mnogo bolje, ako nisu cak i slabije.

Malo mi je cudno da i jedne i druge toliko slabo sijaju, a ove iste Tes sam video kod drugih, cak i u identicnim farovima kod Vlade. Da li znate moze li da bude nesto do instalacija, struje...? [kratz.g

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]