OPCS Forum

Zvanično udruženje ljubitelja Opelovih vozila

Dobrodošli

Danas je Sub 25 05, 2013 1:13 pm
Dobar dan Guest, Dobrodošli na OPCS Forum
Click here to Register

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Prednosti i mane (Vectra A)
PostPoslato: Pet 07 05, 2010 9:27 pm 

Pridružio se: Pet 07 05, 2010 9:05 pm
Pozdrav ljudi.

Kao što sam naveo u predstavljanju treba mi par saveta u vezi sa kupovinom Opela Vectre '90 ; '91 ; '92 : '93 ili '94.
Znači šta je karakteristična mana ovih Vectri? Na šta posebno obratiti pažnju prilikom kupovine?

Vidim da se u oglasima kreću u rasponu od 1200-1800€ to je od prilike i cifra do koje bih mogao da se rasteglim :(
Zanimaju me isključivo verzije do 1600ccm3

Znači sve na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine dobro bi mi došlo.

Još jedna stvar, vidim po oglasima da su sve prešle oko 200.000 km, malo me brine da li je to MNOOOGO :cry:

Unapred Hvala svima na savetima

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

Tema posta: Re: Opel Vectra ali malo starija :-)
PostPoslato: Pet 07 05, 2010 10:53 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 23 03, 2010 1:03 pm
Sto se tice agregata, ako je odrzavan, 200k km nije neka cifra. Najveca mana im je limarija. Obrati paznju na zadnje rubove krila, grede gde se oslanjaju zadnje opruge (hoce da ih probiju), vrata gepeka (pogotovu ako ima plasticnu tablu izmedju stopaljki jer se ispod nje svasta zavlaci i unisti boju pa skroz satrune). Dihtung dekle ventila po pravilu pusta ulje. Proveri enterijer jer konzola hoce da ispuca na suncu pa ako je dala i najmanje naznake uskoro ocekuj krater. Ako su zadnji diskovi ( sa ABS-om ) dotrajali, okreni se i bezi. Diferencijal u menjacu im je slaba tacka pa ako auto mozes da guras po pola metra napred-nazad kad je u brzini, zanci da je arcen, opet bezanija. Ostalo valjda znas i sam da provalis da li je udaran ( po zazorima gde se spajaju hauba sa krilima itd). Bezi od sveze opranih motora. Moje iskustvo je sa Vectrom 2.0 8v 1990.god

Vrh

PostPoslato: Sub 08 05, 2010 12:11 am 
Site Admin
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 18 11, 2009 8:39 pm
Garage: Opel Astra 1.6
Ako ima neka Vectra sa 200.000 originalnih, ja se momentalno ubijem!
:mrgreen:
Vidi samo da nije lupana, farbana, prekucana i trula. Spremi pare za generalnu posle kupovine ili ubacivanja drugog motora i to je to. Ako ti se to ne desi, na konju si... Da nema mane, auto ne bi bio na prodaju u vecini slucajeva.
:mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub 08 05, 2010 12:19 am 

KIZA73 je napisao:
Sto se tice agregata, ako je odrzavan, 200k km nije neka cifra. Najveca mana im je limarija. Obrati paznju na zadnje rubove krila, grede gde se oslanjaju zadnje opruge (hoce da ih probiju), vrata gepeka (pogotovu ako ima plasticnu tablu izmedju stopaljki jer se ispod nje svasta zavlaci i unisti boju pa skroz satrune). Dihtung dekle ventila po pravilu pusta ulje. Proveri enterijer jer konzola hoce da ispuca na suncu pa ako je dala i najmanje naznake uskoro ocekuj krater. Ako su zadnji diskovi ( sa ABS-om ) dotrajali, okreni se i bezi. Diferencijal u menjacu im je slaba tacka pa ako auto mozes da guras po pola metra napred-nazad kad je u brzini, zanci da je arcen, opet bezanija. Ostalo valjda znas i sam da provalis da li je udaran ( po zazorima gde se spajaju hauba sa krilima itd). Bezi od sveze opranih motora. Moje iskustvo je sa Vectrom 2.0 8v 1990.god

Hvala puno na savetim. Vrlo konstruktivan i poučan post.

Narano i svi drugi saveti su dobrodošli.

P.S. Obzirom na opštu situaciju u zemlji i ovu besparicu zanima me i kakva je Vectra za održavanje? Znači koliko često se pojavljuju te neke sitnice koje izvlače pare iz novčanika? I koliko recimo košta generalna za Vectru?

Vrh

PostPoslato: Ned 09 05, 2010 1:38 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 23 03, 2010 1:03 pm
Auto nije skup za odrzavanje. Naveo sam ti konkretno zadnje diskove sa ABS-om jer sam morao da ih zamenim ( majstor ih je upropastio prilikom obrade) inace nisu tako lako potrosni i platio sam ih u ono vreme 200dm. Ja sam na mojoj samo radio redovan servis i menjao plocice i sijalice. To da je ta presla samo 200k km je vrlo malo verovatno. A i ne znam ko je lud da kupi auto da bi mu radio generalnu. Oteras brate prvo kod majstora da ga pogleda pa onda tek pazaris.

Vrh

PostPoslato: Ned 09 05, 2010 4:14 am 
Site Admin
Site Admin
Korisnikov avatar

Dobar motor na izgled ne mora da bude dobar. A svaka 4 Vectra tog godista ima prihvatljivo stanje motora.
;)
Tako ti je kada gledas auto stariji od 15 godina...

Vrh

PostPoslato: Ned 09 05, 2010 10:40 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub 08 05, 2010 7:54 am
Istina je da pri kupovini takvog automobila trebas obratiti prilicnu paznju jer generalka negine najbolje da pitas vlasnika da ga oteras kod servisera a ako se vlasnik neslaze bolje odustani a ako se slaze i u servisu kazu da je za generalnu porpavku spusti cenu za cenu generalke i posle nje uz REDOVNE SERVISE ces se voziti jos prilicno sa tom vectrom. blue_thumbu

Vrh

PostPoslato: Ned 09 05, 2010 6:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 23 02, 2010 9:41 pm
kada budes gledao auto,pokusaj da za svaku sitnicu,pa i onu najjmanju smanjis pocetnu cijenu,dobro pregledaj auto,i nemoj odmah kupovati,bolje obidji vise autopijaca i nekoliko puta prelistati oglasnik i dobro pregledaj brojeve da li slazu...jer se kod nas u bosni vise prodaju podovi od auta nego citavo auto..sretno.. blue_thumbu

Vrh

PostPoslato: Pon 10 05, 2010 10:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 01 12, 2009 3:13 pm
Garage: Vectra B 1.8sport
E ovako posto sam skoro vlasnike vectre 2000:gledas sledece gredu dal je trula sajtne, pogledaj koseve kakavi su,takodje gledaj dal svetle sve lampice kad das kontakt, absproveravas tako sto pedalu stisnes do kraja i cuce se seckanje prilikom kocenja.Nadam se da sam ti pomogao malo [opcsslova:

Vrh

PostPoslato: Uto 11 05, 2010 10:21 am 

nikola989 je napisao:
absproveravas tako sto pedalu stisnes do kraja i cuce se seckanje prilikom kocenja.Nadam se da sam ti pomogao malo [opcsslova:

Za ovo mi treba malo detaljnije objašnjenje, pošto nikada nisam proveravao ABS.

Da li pedalu pritiskam do kraja kada je auto u pokretu ili kada stoji? (logično mi je da je u pokretu, ali bolje da pitam :mrgreen: )
Kako treba da se ponaša kad pritisnem pedalu, a kako ne?

Vrh

PostPoslato: Uto 11 05, 2010 11:09 am 
.................................
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 14 12, 2009 6:59 pm
Garage: Corsa C Z10XE
Treba da osetiš pod stopalom kako "trese" pedala, i ne sme da zanosi auto .... da "osetiš" kako to radi, kako pušta-koči-pušta-koči-pušta-koči ......

najbolje da je dovezeš na skup, ubedjen sam da će tu biti najbolje testirana hahahaha hahaha hahahaha hahaha hahahaha hahaha od raznih opel-majstora ....

Vrh

PostPoslato: Uto 11 05, 2010 12:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 01 12, 2009 3:13 pm
Garage: Vectra B 1.8sport
MagicMaster je napisao:
jbolje da je dovezeš na skup, ubedjen sam da će tu biti najbolje testirana hahahaha hahaha hahahaha hahaha hahahaha hahaha od raznih opel-majstora ....
hahahaha hahahaha hahahaha osetices po papucici za kocenje kako se podize i spusta to pokazuje dal radi il neradi abs i trebalo bi na tabli da svetli narandzasto abs ako recka u toku voznje radi, takodje moze biti i da recka a nesvetli tu ces doci do zakljucka da je verovatno crkla sijalica ;)

Vrh

PostPoslato: Sre 12 05, 2010 8:57 am 

Pošto nisam vičan tome da provalim da li je nešto (što se tiče limarije) zamaskirano ili nije. Da li bi bilo pametno kupiti Vecu koja nije sredjena, za manje para, pa odmah srediti limariju.

Koliko bi tako nešto uopšte koštalo?

Idemo sa pretpostavkom da treba menjati samo rubove i pragove. [opcs:

Vrh

PostPoslato: Sre 12 05, 2010 10:26 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 14 12, 2009 6:59 pm
Garage: Corsa C Z10XE
Citiraj:
takodje moze biti i da recka a nesvetli tu ces doci do zakljucka da je verovatno crkla sijalica
hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

Vrh

PostPoslato: Sre 12 05, 2010 2:29 pm 
Site Admin
Site Admin
Korisnikov avatar

Rubovi i pragovi su 200 Eura. Ali nije to vise onaj auto, kao sto je sa zdravom limarijom. Jedino da ti odradi neko ko bas zna i ko tebe bas zna, pa nece da te za*ebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]