31. јануара 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Serija video snimaka o 120 godina Opelovih ikona

Serija video snimaka o 120 godina Opelovih ikona

  • Istorija u akciji: Opel slavi svoje najfascinantnije modele sa tri video klipa 
  • Agilnost i dinamika: Od Lutzmann-a iz 1899. do današnje Insignije
  • Igra sa kartama postaje stvarnost: Poznate ličnosti i ljubitelji automobila 


Riselshajm. 120 godina Opelove proizvodnje automobila – 120 godina koje su pune ljubavnih priča. Priča o pravim klasicima među automobilima kao što su Opel Manta i Opel Kadet, ali isto tako i avantura tvrdokornih fanova koji nikad ne bi uzeli u obzir drugi brend. Sve te priče su sakupljene i proslavljene u seriji video snimaka iz tri dela koji su jedan po jedan postavljeni na  YouTube-u i na društvenim mrežama sa haštagom #Opel120. 120 godina proizvodnje automobila u Opelu od A do Z – ovo je takođe slogan na Instagramu, gde se nalaze dodatne fotografije i materijal iz kampanje o samoj produkciji.  

 

Sve počinje sa kratkim rezimeom 120 godina proizvodnje automobila u manje od jednog minuta. Brza vožnja kroz istoriju Opela – bukvalno. Glavni glumci su Opelovo patentno motorno vozilo ,,System Lutzmann‘‘ iz 1899., Opel Kapitän i Opel GT. Ovi klasici su deo priče kao što je i sadašnja perjanica, Opel Insignia. Priča je o efikasnosti, agilnosti i dinamici, kao i o osnovnim vrednostima brenda: Nemački, uzbudljiv i pristupačan. Od samog početka, proizvođač iz Riselshajma je bio posvećen proizvodnji automobila najefikasnije moguće i time ih je učinio dostupnim širokoj publici.  

 

,,Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila ali isto tako i 120 godina punih uzbudljivih, inovativnih i pre svega emotivnih automobila – i to je tačno ono što želimo da predstavimo‘‘, rekao je direktor marketinga Tobias Gubic (Tobias Gubitz), dodajući: ,,Poslednja scena u video snimku takođe prikazuje uspeh naše proizvodne ofanzive i automobila kao što je Insignia GSi i koliko jarko Opelov logo munje ponovo sija.‘‘


Ukupno je kroz video snimke prikazano oko 30 modela. Lokacija snimanja bila je Opelova fabrika u Riselshajmu. Upravo fabrika igra bitnu ulogu u drugom video snimku, u kojem su u centru pažnje činjenice o brendu od A kao Adam Opel do B za Bold (Odvažan) pa do Z za Zeitgeist (Duh vremena). Na primer kada različite generacije Korse GSi voze na ulicama oko fabrike. 

 

Treći film se zove ,,Top Trumps‘‘ i vraća u život popularnu igru sa kartama ,,Kvartet‘‘. Igrači su muzički producent Moses Pelham, voditelj Det Müller, glumica Emily Cox, pobednik trke u Le Manu i brend ambasador Opela Jockel Winkelhock, automobilista i TV voditelj Tiff Needell, Opelov direktor za performantna vozila i auto-moto sport Volker Strycek, novinar i YouTuber Matt Robinson, kao i reli vozač i zaposlena u Opelu Kathi Mauer. Njima se pridružila Rieke van Manta, neobičan fan Opela. Ona ponosno sa sobom nosi svoju ljubav prema brendu pa svet može da vidi tetovaže njene Mante, sa sve slovima, menjačem i imenom. ,,Ambasadori u video klipu imaju benzin u svojim venama‘‘ rekao je Filip Kvanc (Phillip Quanz) iz Opelovog tima za društvene mreže. ,,Automobili su njima više od samo pukog sredstva za transport. Naše zvezde su pravi ljubitelji automobila i oni svi pokazuju svoju strast za našim brendom.‘‘   

 

Irena Trifunovic 

Marketing and Communication Manager 

Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania