Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » “Manje normalno. Više Mokka”: Lansiranje kampanje za novu Opel Mokku

“Manje normalno. Više Mokka”: Lansiranje kampanje za novu Opel Mokku

  • Električna: Međunarodna “360 stepeni” kampanja postavlja samopouzdane nove ljude u središte pozornice 
  • Emotivna: “Feeling good” TV reklama probuđuje novi, samopouzdan stav 
  • Otvorena: Kreativci, dizajneri i muzičari kao ambasadori brenda
  • Uzbudljiva: Nova Mokka sa inspirativnim i inovativnim dizajnom i vrhunskim tehnologijama 

 

 Rüsselsheim.  „Svet se resetovao. Manje o radu na rezervi, više o punjenju baterije … Manje ja, ja, ja, više mi, naše, nas … Manje bla bla bla, više ustaj i pleši … Manje normalno, više Mokka. “ 

 

Tako kaže međunarodna “360 stepeni” kampanja oglašavanja za novu Opel Mokku, koja danas počinje na mrežama, u štampanim medijima, na televiziji i na ulici. Poruka se ogleda u pionirskom dizajnu i inovativnim tehnologijama novog modela, sa kojima Opel vozi u budućnost – čist i smeo, sa obnovljenim samopouzdanjem. Slogan kampanje kaže sve: „Manje normalno. Više Mokka.

 

Pored TV reklame, kampanja se odvija na digitalnim kanalima gde poruku podvlače progresivni Mokka ambasadori poput kreativaca, dizajnera, muzičara i influencera  – zvezda i izvođača koji imaju svoj vlastiti stil. Od danas, nova Mokka postaće česta pojava na brojnim digitalnim platformama i kanalima društvenih medija, u reklamama i za životni stil – uvek sa “wow” faktorom.

 „Naša nova kampanja za Mokku je smela, iznenađujuća, ekstrovertna. Reč je o pozitivnosti, stilu i progresivnosti “, kaže Patrick Fourniol, potpredsednik za marketing marke. „Nova Mokka je upečatljiva i promeniće percepciju našeg brenda. Sa Mokkom ponovo otkrivamo Opel i predstavljamo naš novi smeli i čisti dizajn za sledeću deceniju.

 

Zabavan, mlad, električan i inovativan u svim pogledima, naš novi model na najnapredniji način oličava vrednosti marke Opel – uzbudljive, pristupačne, nemačke.“

 

Vrhunsku muziku u pozadini za TV reklamu, koju su zajedno razvili Opel i frankfurtska nemačka agencija „VELOCITY McCANN“, pruža obrada verzije poznate brodvejske pesme „Feeling Good“, posebno remiksovana za novu Mokku. U uvodu „Nova je zora, novi je dan, novi je život za mene… i osećam se dobro“, ova himna daje ton celoj kampanji. Zalaže se za samopouzdano ponovno pokretanje kombinacije najboljeg iz tradicije i modernosti – kao što to čini nova Opel Mokka. 

 „Ovaj film pokušava da uhvati duh našeg doba. Čini se da se svet resetovao i iako svi želimo da se vratimo u normalu, ne želimo normalno kao što smo imali “, kako objašnjava Don Brian, izvršni kreativni direktor VELOCITY McCann.

 

Čist i jak: Put ka uspehu sa pionirskim dizajnom i vrhunskom tehnologijom 

 

Automobil dizajniran da pobudi emocije i pokaže put ka brendu, nova Opel Mokka prva je koja je nosila novo obeležje, Opel Vizor. Isto važi i za redizajnirani amblem Opel Blitz i centralno poravnato ime modela pozadi. Nova Mokka je ujedno i prvi Opel sa čistom tablom i potpuno digitalizovanom kokpitom. Pored toga, dostupna je od početka prodaje sa električnim pogonom, kao i visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

Nova Mokka takođe ostaje verna Opelovoj tradiciji koja definiše brend da inovativne tehnologije iz viših segmenata tržišta učini dostupnim širem krugu kupaca. Tu spadaju napredni sistemi poput adaptivnog tempomata (ACC) i aktivnog pozicioniranja u traci. Sistem osvetljenja takođe nudi vodeće tehnologije sa prilagodljivim i bez odsjaja IntelliLux LED® matrix svetlom sa 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinom tržišnom segmentu. Sve varijante modela standardno se isporučuju sa električnom parkirnom kočnicom kao i sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova. Dostupni su i kamera za vožnju unazad od 180 stepeni, automatsko parkiranje, bočni štitnik i upozorenje u retrovizorima za mrtav ugao.

Mokka-e je osvojio “Connected Car Award 2020”. Čitaoci Auto Bild-a i Computer Bild-a izabrali su potpuno električno vozilo za pobednika ove bitne kategorije kompaktnih automobila. 

Irena Trifunović

  Communications Manager

  Euroimpex Autogroup / Euroimpex Automotive

  General importer for Serbia and Montenegro