Vesti
Zanimljivosti
Galerija
Video
Saveti
Home » Vesti

Izobilje nagrada u 2018:Titule za Opelove pobedničke automobile

Postavio , datum 21. decembra 2018. – 11:36 | 138 pregleda
  • Novi Opel Combo Cargo je ,,Međunarodni van godine 2019’’
  • Novi Combo Life izabran za AUTOBEST ,,Best Buy automobil u Evropi 2019’’
  • Insignia i Opelovi SUV modeli uspešni širom Evrope
  • Opelovi modeli od ADAM-a do Zafire osvajaju nagrade za kvalitet i zadovoljstvo kupaca

Riselshajm. Opelovi automobili i laka komercijalna vozila su visoko rangirana od strane eksperata i kupaca, kao što pokazuju brojne osvojene nagrade u 2018. Niz priznanja traje cele godine, sa istaknutim titulama za modele Opel Combo Cargo koji je ,,Međunarodni van godine 2019’’ i Opelom Combo Life koji je poneo zvanje ,,Best Buy automobila u Evropi 2019’’.

 

Niz je počeo u januaru, kada je Crossland X dobio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP kreš testu. Opelov SUV je proglašen za ,,Najbolji automobil u klasi za 2017”  za bezbednost u B segmentu. Takođe, Crossland X je dobio titulu ,,Automobila godine’’ u Srbiji.

 

Zatim je usledila prva od mnogobrojnih nagrada za Insigniju. Oko 15 hiljada čitalaca Auto Bilda i Computer Bilda dali su Opelovom modelu titulu ,,Konektovan Auto’’. Zahvaljujući svom Navi 80 IntelliLink sistemu sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu. Vivaro life je takođe osvojio priznanje u ,,Izboru konektovanih automobila’’ , u kategoriji konektovanih kampera.

 

Opelovi modeli su takođe zabeležili visoke ocene među čitaocima OFF Road i SUV Magazina. Grandland X je izglasan za najbolji ,,SUV sa pogonom na dva točka’’ u  Off Road priznanjima 2018.’’, dok je Crossland X završio na podijumu zauzevši treće mesto u istoj kategoriji. Opelov SUV dvojac je takođe osvojio ,,Plus X priznanja’’, zajedno sa Insignijom Country Tourer, koja je proglašena za ,,Flotni automobil godine’’ u Austriji i za ,,Škotski 4×4 godine’’

Insignia Grand Sport je osvojila nagrade u mnogim zemljama. Inisignia je izabrana za ,,Porodični automobil godine’’ u Portugalu (Observador), Rumuniji (AUTOpro) i Ujedinjenom Kraljevstvu (Auto Express), a dobila je i titulu Najboljeg velikog porodičnog automobila u ,,Carbuyer izboru za najbolji automobil’’. Opelova perjanica je nominovana za ,,Biznis sedan godine’’ od strane Kilometres Enterprise u Francuskoj i kao ,,Autoflotte Top Performer’’ u Nemačkoj. Zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama, visokim komforom i vrhunskom efikasnošću, Insignia je zauzela vodeću poziciju u svom tržišnom segmentu. Flotne registracije Insignije su uvećane za 90,5% tokom 12 meseci.

 

Snažan start: Novi Combo osvojio renomirana međunarodna priznanja

Novi Opel Combo  uživa u velikoj popularnosti nakon svog debija. Ovaj model je tek postao dostupan na tržištu i primljene su prve porudžbine kada je osvojio najvažniju nagradu za laka komercijalna vozila – “Međunarodni van godine. Žiri novinara iz 25 zemalja je izabrao Combo Cargo sa 127 poena – daleko ispred svog najbližeg rivala, modela Mercedes Sprinter (92 poena). Visok komfor i inovativni sistemi asistencije su bili odlučujući za titulu kao i skromni troškovi održavanja. Generalni direktor Opela, Mihael Lohšeler je primio trofej na IAA Međunarodnom salonu komercijalnih vozila u Hanoveru.

 

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Combo Cargo je takođe osvojio titulu ,,Lakog komercijalnog vozila godine 2019’’ na ,,What Van?’’ dodeli priznanja i takođe je dobio zvanje ,,Lakog vana godine’’.

 

Pre samo nekoliko dana Combo Life je izabran za “Best Buy automobil u Evropi 2019’’ od strane priznatog AUTOBEST žirija, koji je bio posebno impresioniran odličnim odnosom cene i kvaliteta ovog modela. Combo Life je pobedio pet drugih potpuno novih automobila koji su se takmičili za ovu titulu (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed i Toyota Corolla).

 

Opelovi kupci uživaju u visokom kvalitetu i vrednosti

Drugi Opelovi modeli su takođe osvojili veliki broj priznanja ove godine. ADAM je stigao do vrha u kategoriji malih automobila/gradskih automobila u J.D. Power istraživanju zadovoljstva kupaca po treći put za redom. Insignia Grand Sport je izabrana za pobednika u 2018. u kategoriji vozila srednje veličine od strane Auto Testa. Na podijume su se u svojim segmentima popeli Zafira, Corsa, Crossland X (drugo mesto) i bestseler Astra Sports Tourer (treće).

Visok kvalitet i zadržana vrednost su još dva keca u rukavu, kao što je pokazala Opel Zafira,  koja je “Wertmeister” (šampion vrednosti) po peti put u Nemačkoj. Nezavisni istraživači tržišta u Schwacke-u, zajedno sa Auto Bildom, odabrali su Zafiru kao najbolji kompaktni van u Nemačkoj sa zadržanom vrednošću od 53,61% nakon četiri godine i 80 hiljada kilometara (potrošnja goriva po NEDC Zafira Business Innovation 1.6 Direct Injection Turbo 147 kW/200 ks sa Start/Stop sistemom: gradska vožnja 9,0-8,6 l/100 km, otvoreni put 6,0-5,8 l/100 km, kombinovano 7,1-6,8 l/100 km, 164-157 g/km CO2)1.

 

Opel ADAM  je takođe pobednik više puta u nizu. U TÜV izveštaju za 2019. Opel je još jednom izbio na prvo mesto kao automobil sa najmanjim brojem kvarova u segmentu mini automobila. Prema izveštaju, 91,8 procenata svih ADAM-a prošlo je prvi tehnički pregled bez kvarova. Opel Mokka X je takođe zasijala: 92,2 procenta automobila starih tri godine i 90,5 procenata automobila starih pet godina su prošli tehnički pregled bez kvarova.

Irena Trifunovic

Opel Marketing and Communication Manager

Serbia

Procitajte i ...

Share

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.