28. новембра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » 2007 Geneva Auto Show

2007 Geneva Auto Show

2007 Geneva Auto Show. Na 77. Salonu automobila u Ženevi, Opel je ukrao veče i zasenio sve svojim novim konceptom. Opel GTC concept (Gran Turismo Coupe). Ovaj koncept predstavlja novi dizajn koji ćemo u budućnosti viđati na Opel vozilima

Opel GTC concept

Prema rečima Alaina Vissera, direkotra marketinga Opela, futuristička prezentacija modela ja savršeno predstavila GTC kao nosioca novog dizajna marke Opel. Oštre linije, dinamičnost vožnje i prilagodljiva unutrašnjost predstavljaju buduće odlike svih novih Opel vozila.

 

Opel GTC concept 1

Glavne odlike novog modela su neverovatna dužina od 4830 mm i među osovinski razmak od 2737 mm. Prednji deo koncepta se odlikuje masivnim alumunijumskim usisima za vazduh iznad kojih se nalaze farovi sa najnovijom LED tehnologijom. Vertikalni elementi dizajna koji su odlika prednjeg dela, preneseni su i na zadnji deo.

Opel GTC concept 2 

Unutršanjost koncepta nam naglašava dinamičnost koju ovaj automobil pruža u vožnji i otkriva nove standarde Opelovog dizajna. Jedna od odlika je i novi "Flex4" sistem koji pruža maksimalnu udobnost. Zadnji red sedišta je moguće, putem daljinske komande, preklopiti i time dobiti prostrani kupe sa dva sedišta i velikim prtljažnim prostorom sa ravnim podom

 

Opel GTC concept 4

 

Ispod haube ovog koncepta se nalazi prava poslastica za sve ljubitelje turbo motora. V6 motor, zapremine 2800 kubika uz pomoć turbo kompresora razvija 300 konjskih snaga. Ova snaga se prenosi na sve točkove pomoću novog elektronski kontrolisanog pogona.
Ovim konceptom Opel se vraća na scenu velikih kupe, nadamo se da ćemo sličan model moći uskoro da vidimo i na ulicama

Opel GTC concept 3