Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Dr. Neumann, otvara Opelov štand na Salonu automobila u Ženevi

Dr. Neumann, otvara Opelov štand na Salonu automobila u Ženevi

Dr. Neumann, otvara Opelov štand

  • Nove mogućnosti: Opel i Vauxhall u budućnosti pod zajedničkim krovom sa PSA
  • Dobra saradnja: Predstavljanje Opel Crosslanda X razvijenog sa PSA
  • Dinamičan duo: Svetska premijera Opel Insignije Grand Sport i Sports Tourer

 

 

Dr. Neumann, otvara Opelov štand

Riselshajm/Ženeva. Opel/Vauxhallov štand na 87. Salonu automobila u Ženevi (7-19. marta) otvorio je  dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). Pred publikom sačinjenom od oko 400novinara iz brojnih zemalja, šef Opel grupe je govorio o alijansi sa PSA grupom, zvanično objavljenom dan ranije u Parizu. Nešto kasnije, on je predstavio Opel Crossland X krosover, koji je već ranije razvijen u saradnji PSA. Na kraju, tu je i svetska premijera druge generacije Insignije. Dr Nojman je otkrio, zajedno sa potpredsednikom Opelovog dizajna, Markom Adamsom,  Insigniju Grand Sport sedan sa petoro vrata i prostranu Insigniju Sports Tourer karavan. Kompletna konferencija za medije je emitovana putem „livestreama“, a može da se pogleda na Gomex Newsroom medijskoj platformi. Potpun pres materijal u vezi sa Opelovim novostima u Ženevi je dostupan na media.opel.com.

 

Govoreći danas u vezi sa novim mogućnostima za kompaniju pod krovom PSA, šef Opela, Nojman, je rekao: „Mi sada imamo šansu da kreiramo istinskog evropskog šampona. Mi ćemo izvući koristi iz novog poretka, ali takođe iz zajedničkog razvoja vozila i potencijala naših kompanija, uz veoma motivisane i visokokvalifikovane zaposlene s obe strane.“

 

Opel i PSA su i do sada blisko sarađivali u poslednje četiri godine. U Ženevi je dr Nojman predstavio stilski izražajan Opel Crossland X, prvi uspešan rezultat zajedničkog razvoja vozila.

 

„Kul“ krosover sa ultramodernim tehnologijama

 

Crossland X je drugi član Opelove porodice sa „X“ u nazivu modela. Dok je popularna Opel Mokka tipičan SUV sa opcijom pogona na sve točkove za povremene terenske izlete, novi Opel Crossland X, sa svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama je dizajniran za urbani životni stil; uz to pruža obilje prostora i komfor pogodan za odlaske na godišnji odmor. Vozač i putnici mogu da uživaju u visokoj poziciji sedenja, tipičnoj za jedan SUV, u karoseriji koja je 16 centimetara kraća ali i 10 centimetara viša u odnosu na Astru. Opelov novi model krosovera dolazi sa ultramodernim tehnologijama, koje svakodnevni život čine bezbednijim, jednostavnijim i prijatnijim. Opcioni, inovativni farovi u punom LED izdanju, „head-up“ displej i panoramska zadnja kamera uz naprednu asistenciju pri parkiranju i održavanju vozne trake, prepoznavanje ograničenja brzine, sistem prepoznavanja dremljivosti vozača i detekciju „mrtvog“ ugla, samo su neki od primera. Opel OnStar i moderni IntelliLink info-zabavni sistemi (u zavisnosti od krajnjeg uređaja), kompatibilni sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, osiguravaju sjajnu digitalnu povezanost.

 

Nova perjanica: Svetska premijera nove generacije Insignije

 

Potpuno nova Opel Insignia je u ekstremno dobroj formi. Poseduje sportsku eleganciju velikog kupea, njena kompletno nova arhitektura je čini beskompromisno prostranom i istinski zabavnom za vožnju, a uz to nudi bezbednosne i atribute komfora za primer, baš kao što i priliči jednoj perjanici. Ne samo što druga generacija Insignije impresionira svojim spoljnim linijama koje oduzimaju dah, kao i sjajnom „wellness“ atmosferom unutar kabine, već pruža najširi mogući spektar inteligentnih tehnologija, od Opel IntelliLux LED® matričnih farova koji postavljaju moderne trendove i krajnje sofisticiranog pogonskog sistema na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, do ultramodernih sistema vozačke asistencije i prefinjenog „head-up“ displeja. Aktivna, aluminijumska hauba motora sa poboljšanom zaštitom za pešake zaokružuje značajno unapređenu bezbednost. Dodatno, Insignia dolazi uz prvoklasnudigitalnu konektivnost sa integracijom pametnih mobilnih telefona, koja sada nudi novu Opel OnStar karakteristiku – „Personalni asistent“. On Insignijinim putnicima pruža mogućnost rezervisanja hotelske sobe¹ i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta² uz pomoć OnStar savetnika, koji je stvarna osoba a ne kompjuter. Kamera koja pokriva 360° oko vozila, osmostepeni automatski menjač i inteligentni pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta (distribucija obrtnog momenta na individualne točkove) je dostupan po prvi put Zajedno sa efikasnom novom generacijom turbo motora, redukcijom mase za do 200 kilograma (u zavisnosti od verzije) i nižom pozicijom sedenja, nove Opel Insignije Grand Sport i Sports Tourer su agilnije nego ikada ranije, pružajući vozaču direktniji i kvalitetniji doživljaj u vožnji.

 

Irena Trifunovic

Opel Communication Manager Serbia