Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » EKO Racing team Vesnić neće voziti na Ušću

EKO Racing team Vesnić neće voziti na Ušću

 Iako su vozači EKO Racing Teama Vesnić sa nestrpljenjem očekivali vožnje pred domaćom publikom Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na žalost neće nastupiti na kružnoj trci koja je na Ušću zakazana za vikend koji je pred nama. Veliki broj takmičenja sa početka sezone ostavio je traga na automobilima a pauza od samo nekoliko slobodnih dana između nastupa u Slovačkoj i ovoga u Beogradu jednostavno je prekratka da bi se posao odradio kvalitetno.

usce002

Najveći problem ima Milovan Vesnić čije su se slutnje o kvaru na motoru Vauxhall Vectre STW obistinile – „Još na prvom izlasku na stazu u Slovačkoj primetio sam da automobil jednostavno nije onaj isti. Počeo je da gubi ulje i nije više bio tako brz. Uporedio sam podatke sa onima iz 2013-te i shvatio da sam na mnogim mestima na stazi znatno sporiji a sa boljim ležanjem koje imamo trebalo bi da bude upravo suprotno. Iz tog razloga sam odlučio da dodatno ne forsiram i probam da vikend privedem kraju. Srećom uspeli smo u tome. Pregledom u radionici shvatili smo da nas očekujukrupni zahvati na motoru ali da stignemo da ga pripremimo u roku za nastup u Beogradu prosto je nemoguće.“ –razočaran je Vesnić koji u svojoj bogatoj karijeri ima nebojeno nastupa i pobeda na legendarnom Ušću – „Istina da imamo veliki bodovni saldo u odnosu na konkurenciju iz CEZ-a ali u kalendaru je još mnogo trka i ako sebi dopustimo da u potpunosti uništimo motor, koji je veoma komplikovan za održavanje i stim i veoma skup, možemo dovesti u pitanje  konačni rezultat i nadamo se novu titulu. Na Ušće sigurno neće doći niko od najbližih konkurenata iz Češke, Poljske, Slovačke i Mađarske tako da će biti mnogo bezbolnije preskočiti Beograd nego sledeću trku na Slovakiaringu ili Brnu gde će svi oni jurišati na bodove.“ – dodatno pojašnjuje situaciju popularni Mikica.

 

Tim je zbog svega odlučio da predupredi eventualne kvarove i na drugom automobilu sa kojim nastupa Rudi Pešović pa dok se mnogi odmaraju jul mesec će biti radan u garažama porodice Vesnić. Sledeći odlazak na stazu EKO Racing Team Vesnić planira krajem jula kada se vozi legendarni Salzburgring.