Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pesovića

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pesovića

Nedelja u Slovačkoj je, može se reći, postavila stvari na svoje mesto u okviru šampionata centralne Evrope. Nakon jučerašnjeg peha Milovan Vesnić nije prepustio ništa slučaju a loša sreća je ostala iza srpskog asa tako da konkurenti realno nisu bili ni blizu da ga spreče u osvajanju sedme pobede u sezoni 2015. Sa druge strane Rudi Pešović morao je dosta više da se pomuči ali rezultat nije izostao. EKO Racing Team Vesnić i srpski automobilisti ponovo su na pozicijama jedan i dva.

2015-06-21 18-07-20 (2)

Mikica Vesnić od starta do cilja je diktirao svoj tempo koji niko od konkurenata iz Evrope nije mogao da prati tako da je Užičanin još jedanput pokazao svoj vanserijski kvalitet i vozački i tehnički koji se ogleda u pripremi automobila. Pešović je u drugu trku sa starta krenuo kao treći iza Vesnića i Slovaka Končeka. Konček je pod pritiskom ponovo svoju Vectru STW ostavio pored staze već u prvom krugu i prepustio drugu poziciju vozaču EKO Racing Teama Vesnić. Ali tu nije bio kraj uzbudljive trke za Pešovića. Poljak Wyszomirski u svojoj brzoj Hondi CRX tokom prvog dela trke stalno je atakovao na Pešovića, jednom čak na kratko uspeo i da ga pretekne, ali kada je naš vozač uhvatio pravi tempo više problema nije bilo pa je Pešović sa velikom prednošću prošao kroz cilj kao drugi donevši još radosti celom timu.

 

„Juče to nismo imali sreće i mali šraf mi je upropastio stoprocentni učinak u dosadašnjem delu sezone. Ovoga puta Dunlop pneumatici su bili jači od sve prljavštine i rizle koju su vozači iz svetske elite ostavili po stazi. Nova pobeda i naravno da sam zadovoljan celim vikendom i rezultatima koje smo postavili Pešović i ja uz veliko zalaganje celog tima.“ – poručio je Vesnić

 

„Danas smo ispunili zacrtano. Pozicije jedan i dva su naše i izuzetno mi je drago zbog toga. Imao sam zanimljivu borbu sa vozačima iz Poljske i Slovačke i dobar je osećaj kada ponovo izađeš iz njih kao pobednik. Idemo dalje, učvrstili smo se i u generalnom plasmanu na istim pozicijama tako da je iza nas fantastičan vikend.“ – zadovoljan je Pešović bilansom uspeha sa Slovakiaringa.

2015-06-21 17-02-02

Nakon osam trka i negde na pola sezone Milovan Vesnić zauzima ubedljivo prvo mesto u šampionatu centralne Evrope sa 158 bodova, drugi je Pešović sa 94 dok je na trećem mestu Poljak Jakub Wyszomirski koji je sakupio 53. EKO Racing Team Vesnić sada spokojno može da planira ostatak sezone jer postignuti rezultati su više nego odlični i daleko od očekivanih.

Rezultati prve trke:


1. Rudolf Pešović, SRB, BMW 320si S2000

2. Jakub Wyszomirski, POL, Honda CRX +7.766

3. Mladen Lalušić, SRB, Renault Clio IV +42.796


6. Milovan Vesnić, SRB, Vauxhall Vectra STW +1:30.046

 

Rezultati druge trke:

1. Milovan Vesnic, SRB, Vauxhall Vectra STW

2. Rudolf Pesovic, SRB, BMW 320si S2000

3. Jakub Wyszomirski, POL, Honda CRX