Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » GM će investirati 4 milijarde evra

GM će investirati 4 milijarde evra

Riselshajm.  Bord direktora kompanije General Motors (GM) iskoristio je sastanak u Riselshajmu da naglasi posvećenost kompanije Opelu i Nemačkoj. Ova posvećenost je prikazana i odobrenjem obimnog programa investicija: GM će investirati 4 milijarde evra u Nemačkoj i u Evropi u periodu do 2015. godine. „Kao globalnoj automobilskoj kompaniji, GM-u je potrebno snažno prisustvo u Evropi – u pogledu dizajna i razvoja, kao i u pogledu proizvodnje i prodaje“, kaže Den Ejkerson (Dan Akerson), predsednik i izvršni direktor kompanije GM, na konferenciji za medije u ADAM Opel Hausu. „Opel je ključan za naš uspeh i uživa u punoj podršci od strane svoje matične kompanije.“

Opel-284033-medium

Bord direktora je odabrao Nemačku za redovno zakazan sastanak kako bi dobili informacije iz prve ruke o napretku GM-ove 10-godišnje strategije DRIVE!2022, i o izazovnom okruženju u evropskom sektoru automobilske industrije.

Pored Ejkersona, izvršni direktor Opela, Dr. Karl Tomas Nojman (Karl Thomas Neumann), predsednik Nadzornog odbora Stiv Girski (Steve Girsky) i predsednik Radničkog veća Dr. Volfgang Šejfer-Klug (Wolfgang Schäfer-Klug) su isto tako govorili na konferenciji za medije u Riselshajmu. Bord direktora je poželeo dobrodošlicu počasnim gostima, glavnom ministru regije Hese Volkeru Bufijeu (Volker Bouffier), američkom ambasadoru Filu Marfiju (Phil Murphy), te gradonačelniku Riselshajma Patriku Burghartu (Patrick Burghardt), koji je doneo Knjigu gostiju grada da se posetioci potpišu u nju.

Dr. Karl Tomas Nojman, izvršni direktor Adam Opel AG kompanije, naglasio je da je velika čast Opelu što može da ugosti Bord GM-a. „Ovaj odbor je još jednom jasno naveo da naša 10-godišnja strategija DRIVE!2022, koja predviđa naš povratak profitabilnom poslovanju do sredine ove decenije, ima potpuni podršku naše matične kompanije.“ Veliki deo investicija će biti uložen u ofanzivu Opelovih modela. Opel do 2016. godine planira da predstavi 23 nova modela i 13 novih pogonskih sistema.

Predsednik Opelovog Nadzornog odbora Stiv Girski je rekao: „Bord direktora je ovde da naglasi svoju solidarnosti i podršku. Opel je deo GM-a od 1929. godine, i danas je više nego ikada ključan element za inovativnu moć čitave kompanije. Ovo partnerstvo je jače nego što je ikada bilo.“

Nakon sastanka sa predstavnicima medija, Den Ejkerson je otkrio deo Berlinskog zida koji pripada Opelu i koji će biti stavljen ispred Adam Opel Haus na Fridrih-Lucman ringu. “Ovo je deo zida koji je simbol naše korporativne kulture,” rekao je Predsednik IO Dr Karl Tomas Nojman. “Simbol treba da podeseti sve da možemo da srušimo zidove u našim glavama i one koji su između različitih kultura i da sada počinjemo novo poglavlje u istoriji Opela.”

Izvor: Opel PR