Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Milovan Vesnić i zvanično najbolji automobilista centralne Evrope

Milovan Vesnić i zvanično najbolji automobilista centralne Evrope

Pešovićem EKO Racing Team Vesnić je osvojio pozicije jedan i tri u Evropi

Svečanom dodelom priznanja najboljima u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu zvanično je stavljena tačka na najuspešniju sezonu ASK EKO racing teama Vesnić. Ove godine čast da ugosti laureate kao članica CEZ-a imala je Hrvatska i njihova prestonica Zagreb u kojoj se po drugi put titulom najboljeg u najbrojnijoj klasi D4-2000ccm okitio srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić. Slavlje EKO Racinga upotpunio je i Rudi Pešović osvajanjem treće pozicije u istoj kategoriji.

Pešovićem EKO Racing Team Vesnić je osvojio pozicije jedan i tri u Evropi
EKO Racing Team Vesnić je osvojio pozicije jedan i tri u Evropi

 

U Zagrebu se okupila elita evropskog automobilizma na čelu sa predsednikom svetske automobilističke federacije FIA, francuzom Žanom Todom, a Vesnić je priznanje za najboljeg primio od strane predsednika AMSS-a Mirka Butulije koji je ispred FIA prvi čestitao srpskim ali i inostranim takmičarima na kružnim stazama.

 

„Fantastična sezona iza mene i mog tima. Zajedno sa Rudijem Pešovićem EKO Racing Team Vesnić je osvojio pozicije jedan i tri u Evropi a ja sam najbolji u klasi i u šampionatima Slovačke, Slovenije i češkom ESET CUP-u. Nakon sezone 2013 kada sam takođe bio šampion CEZ-a ovo je sigurno najbolja godina za mene i moj klub nakon 40 godina koliko se porodica Vesnić bavi automobilizmom. Okrećemo se novoj sezoni i novim planovima. Zajedno sa timom Lein Racing radimo na fuziji dva tima sa nadom da ćemo uspeti da se pojavimo na što više internacionalnih takmičenja. U kojoj seriji i kojem obimu zavisi pre svega od finansija i nadam se da će sponzori ali i država Srbija prepoznati potencijal ova dva kluba i pomoći nam da ostvarimo zacrtane projekte.“ – izjavio je Vesnić nakon dodele priznanja u Zagrebu.

 

Predsednik AMSS-a, gospodin Mirko Butulija, izrazio je veliko zadovoljstvo uspesima koje su ove sezone srpski automobilisti postigli na evropskoj sceni i poručio – „AMSS kao član upravnog odbora CEZ-a izuzetno je zadovoljan uspesima naših takmičara. Smatram da su se stvorili preduslovi da AMSS u većoj meri pomogne našim takmičarima. Iskoristićemo priliku na proglašenju domaćeg šampionata da sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem porazgovaramo da i država stane iza srpskih automobilista.“

 

Zamenik generalnog sekretara AMSS gospodin Dejan Stojić najavio je i jednu zanimljivu inicijativu – „Radićemo na stvaranju reprezentacije Srbije u automobilizmu koja će državu i AMSS predstavljati u inostranstvu čime će se stvoriti preduslovi da oni koji nastupaju u Evropi pokrivanjem delom troškova imaju što bolje uslove za takmičenje. Takođe radićemo da se medijski mnogo bolje promovišu naši takmičari.“

 

Pored Vesnića i Pešovića dobitnici priznanja u okviru CEZ-a za sezonu 2015 su i vozači Lein racinga Mladen Lalušić i Uroš Brkić koji su u klasi endurance osvojili drugo mesto dok su relisti Vladica Rabrenović i Dragan Mitrović trećeplasirani.

 

Izvor: EKO Racing Team Vesnić PR