1. октобра 2022.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Mokka i Astra sedan stigli na domaće tržište

Mokka i Astra sedan stigli na domaće tržište

Na konferenciji za novinare održanoj u Central Parku, kompanija Opel prvi put je domaćoj javnosti predstavila potpuno novu Opel Mokku sa kojom ulazi u rastući SUV-B segment i Opel Astru sedan, novog člana Astra porodice i poslednju, četvrtu karoserijsku verziju ovog modela.

Opel_Astra_Sedan_i_Opel_Mokka_1

Prepuni tehnoloških inovacija, ovi novi modeli unose svežu energiju u Opelovu ponudu, savršeno kombinujući sportske performanse i elegantan dizajn. Novim članovima dobrodošlicu u Opel porodicu prva je poželela poznata voditeljka Aleksandra Jeftanović. Ona je naglasila da Mokka predstavlja potpuno novi model sa kojim Opel prvi put ulazi na jedno novo tržište, nasuprot Astri, legendi automobilske scene, koja je već dugi niz godina nezaobilazna asocijacija na brend Opel. Sa strane Opela, gostima su se obratili direktor kompanije, gospodin Ivan Kekić, i menadžer prodaje u kompaniji Opel, gospodin Nenad Buha. ’’Danas sa velikim ponosom i zadovoljstvom želimo da vam predstavimo dva nova člana Opelove porodice. Pored petovratne Astre, Sports Tourer karavana, našeg trofejnog sportiste – GTC modela i njegove OPC verzije visokih performansi, konačno imamo i poslednju kariku koja je nedostajala, a to je naravno, ova prelepa, elegantna limuzina – Astra sedan. Sa druge strane, sa lansiranjem Mokke, sasvim novog modela, Opel je prvi nemački proizvođač automobila koji je ušao u evropsku najbrže rastuću kategoriju vozila, segment sub-kompaktnih terenaca. Ključne karakteristike SUV-B segmenta, poput emotivnog dizajna, svakodnevne raznovrsnosti i dinamične vožnje, tradicionalni su stubovi kompanije Opel. Zato verujemo da će Mokka naići na sjajan odziv na tržištu, što dokazuje veliki broj porudžbina koje smo do sada primili’’, izjavio je gospodin Kekić.

Već na samom početku prodaje, nova Astra sedan stiže sa sedam različitih motora: to su četiri benzinca snage od 100 ks do 180 ks (1.4-1.6 litara), od kojih se tri mogu kombinovati sa šestostepenim automatskim menjačem, kao i tri dizel motora snage od 95 ks do 130 ks (1.3-1.7 litara). U ponudi su takođe i dva veoma efikasna 1.7 CDTI ecoFLEX motora koja se mogu pohvaliti snagom od čak 110 ks ili 130 ks, vrlo niskom emisijom štetnih gasova i potrošnjom dizela od svega 3.7 litara na 100 km. Cena Astre sa 115 ks i 1.6-litarskim benzinskim motorom kreće od 14.833 evra, dok se varijanta sa 110 ks i 1.7-litarskim dizel motorom može nabaviti već od 17.698 evra. Što se tiče Mokke, u ponudi su tri agilna i efikasna motora, dva benzinca i jedan dizel. Ponudu benzinaca čine 1,6-litarski motor od 85 kW/115 ks, koji troši 6,5 l/100 km i 1,4-litarski turbo benzinac od 103 kW/140 ks. Kupci koji više vole dizel motore mogu da naruče Mokku sa 1.7-litarskim CDTI motorom sa turbo punjenjem, 96 kW i 130 ks i maksimalnim obrtnim momentom od  300 Nm. Domaći kupci već mogu da naruče svoju Opel Mokku, a cena verzije sa 1.6 benzinskim motorom od 115 ks, Start/Stop sistemom i petostepenim manuelnim menjačem iznosi 17.232 evra. Radi se o Mokki sa pogonom na prednjim točkovima i sa vrlo bogatim Essentia nivoom opreme.

 

Opel20Mokka

Opel20Astra20Sedan

 

Izvor/foto: Top Speed