Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Nova Opel Zafira i zvanično

Nova Opel Zafira i zvanično

Nakon Zafire Tourer Concept sa poslednjeg Salona automobila u Ženevi, Opel je objavio prvi set zvaničnih slika i detalje o serijskoj verziji nove Zafire (prve dve generacije su prodate u više od 2,2 miliona primeraka).

Dizajneri su inspiraciju za prednji kraj Zafire Tourer (kako se sada zove ovaj MPV model) pronašli u izgledu Opel Ampere, a za razliku od nove Merive, Zafira Tourer nema tzv. samoubilačka vrata (gde se zadnja otvaraju u suprotonom smeru od prednjih), već konvencionalno rešenje.

U prostranijoj i praktičnoj unutrašnjosti sa kvalitetnijim materijalima ima mesta za sedam putnika (u tri reda sedišta i sa Flex7 sistemom sklapanja sedišta), dok zapremina prtljažnika iznosi 710 litara (sa oborenim sedištima raste do 1860 litara). Ovde i podatak da međuosovinsko rastojanje iznosi 2760 mm (+ 57 mm), a dužina 4660 mm.

Što se palete pogonskih agregata tiče, Zafira Tourer će (bar u početku) biti dostupna sa sledećim motorima:

Benzinci
1.4T 88 kW/120KS
1.4T 103 kW/140KS

Dizelaši

2.0 CDTI 81kW/110KS
2.0 CDTI 96 kW/130KS
2.0 CDTI 121 kW/165KS

Kasnije će ponuda biti proširena, a biće dostupne i CNG i TNG verzije.

Zafira Tourer će imati i sisteme Adaptive Cruise Control (ACC), Traffic Sign Recognition (TSR), Forward Collision Warning (FCA), Intelligent Lighting Regulation (ILR), Side Blind Spot Alert (SBSA), Lane Departure Warning, Advanced Park Assist (APA), kao i FlexRide, FlexFix…

Zvanična premijera će se održati na Salonu automobila u Frankfurtu (od 15. do 25. septembra), a cene će biti saopštene naknadno.

Izvor: Autoblog