Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel ADAM ROCKS koncept

Opel ADAM ROCKS koncept

  • Novi ROCKS koncept podiže ADAM-ov nivo individualizacije još više
  • Prvi urbani mini-krosover ima žestok dizajn i mišićave proporcije
  • Individualizovana sloboda na otvorenom, prilagođena vremenskim uslovima
  • Premijum enterijer sa Nappa kožom u Brandy boji sa kontrastnim plavim šavovima

Opel-ADAM-ROCKS-283348-medium

Ženeva/Riselshajm. Opelov lifestyle automobil, ADAM, je sa 61.000 kombinacija eksterijera i skoro 82.000 kombinacija enterijera u ponudi, kao i napredim IntelliLink informativno-zabavnim sistemom, pravi šampion individualizacije i najbolji povezani mali automobil. Ali to nije dovoljno za Opel. Na Salonu automobila u Ženevi, Opel će pokazati da traga za novim načinima da dodatno poveća ADAM-ov nivo individualizacije sa urbanom mini-krosover studijom pod nazivom ADAM ROCKS. Sa novom trovratnom izvedbom dužine 3.7 m, mišićavim proporcijama, oštrim dizajnom i sklopivim krovom, ADAM ROCKS je pravi izbor za ulazak na novi segment tržišta na kom nijedan proizvođač do sada nije bio prisutan.

ADAM ROCKS koncept je napravljen za one koji traže ličnu slobodu „van poznatihi utabanih staza,“ dalje i od urbanih sredina. Viši i širi na točkovima, snažnijeg i kompaktnijeg izgleda, sa otvorenim pogledom na nebo, ovaj koncept prikazuje kako ADAM-ov visok nivo personalizacije može dobiti novu dimenziju.

„Sa još smelijim dizajnom nego bilo koji drugi ADAM, ROCKS impresivno demonstrira koliko dodatnog potencijala za individualizaciju naš novi mali lifestyle automobil nudi i nakon lansiranja na tržište. On kombinuje čvrstinu jednog krosovera sa kul vožnjom na otvorenom,“ kaže Malkolm Vard, glavni direktor dizajna u kompaniji Opel/Vauxhall. Objašnjavajući glavne razloge za nastanak najnovijeg Opelovog koncept automobila, on objašnjava: „Kao simbol pomodno-orijentisanih, aktivnih vozača koji žele da se izdvajajuod ostalih, ADAM ROCKS je samo jedna moguća varijanta apsolutno jedinstvenog novog lifestyle automobila.

Opel ADAM ROCKS Concept

Parkur – zabava na četiri točka

ROCKS koncept objedinjuje sve specifične karakteristike aktuelnih varijanti ADAM-a: on je podjednako mišićav, mali, urbani lifestyle automobil uzbudljivog dizajna, nenadmašnih mogućnosti za personalizaciju i povezivanje, jednostavno najbolji rezultat nemačkog inženjeringa. Njegova nova krosover karoserijska verzija je ojačana šasijom koja je za 15 mm viša i za 20 mm šira. Agilni ’’Parkur’’ sportisti koji gradskim sredinama daju novu dimenziju i dinamičan obrt, bili su inspiracija za urbani, sportski, krosover koncept, ADAM ROCKS. Njegov izgled je naglašen impresivnim ’’jastučićima za laktove i kolena’’: zaštitnim oblogama oko bočnih pragova, kao i centralno postavljenim auspuhom u OPC stilu. Agresivan izgled modela ADAM ROCKS sa istaknutom rešetkom i prednjim LED farovima jasno pokazuju namenu ovog automobila. Pokazivači pravca u obliku bumeranga i svetla za maglu naglašavaju ovaj efekat, a kada su isključeni, svetlucaju u neprozirnom staklu. Ovo čini da ADAM ROCKS izgleda još posebnije – baš kao i dodatni migavci u prednjim bočnim pragovima.

Auto se kreće na velikim 18-inčnim točkovima u Twister stilu sa vidljivim Brembo disk kočnicama. Ovi točkovi su opremljeni inovativnim felnama koje se mogu menjati, a već su i dostupni u ADAM-ovom proizvodnom programu. Ali felne na ROCKS koncept modelu imaju novi, smeliji i još izraženiji dizajn, a novi izbor boja ih ističe i daje im kontrast naspram karoserije u raznim nijansama sive. Neon-plave pruge naglašavaju gazište gume. Detalji u ovoj boji se zapažaju u enterijeru i oko krova.

Opel ADAM ROCKS Concept

Otvoren pogled na nebo

ADAM ROCKS donosi poseban osećaj slobode koji je dodatno naglašen kabrio izgledom i platnenim krovom sa šavovimau plavoj boji. Platno se proteže celom širinom i dužinom krova, skroz do C-stubova. Glavna prednost ovog rešenja je da putnici mogu da uživaju u zabavnoj vožnji na otvorenom, a da prtljažni prostor ostane neumanjen. Električni krov se sklapa preko daljinskog upravljača, skroz unazad sve do C-stubova i ne prelazi preko vrata prtljažnika, zadržavajući punu zapreminu prtljažnog prostora. Dodatna težina ovog sistema je minimalna u poređenju sa tradicionalnim kabrio konceptom – važan kriterijum za auto te veličine. Posebna draž „umreženog“ krova je u njegovoj inteligenciji: posebna vremenska aplikacija koja se prikazuje u boji na informacionom centru za vozača preko IntelliLink informativno-zabavnog sistema, koja zna kada je vremenska nepogoda neizbežna i automatski inicira zatvaranje krova. Pametno rešenje ako, na primer, po vrelom letnjem danu parkirate kola i ostavite ih ovorena ispred kuće, a naiđe oluja.

Opel Srbija PR