Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel Astra Sports Tourer, najbolji kompaktni auto ikada

Opel Astra Sports Tourer, najbolji kompaktni auto ikada

Opel Astra Sports Tourer, najbolji kompaktni auto ikada na testu izdržljivosti od 100.000 kilometara časopisa Auto motor und sport

  • 104.800 kilometara pređeno na testu, bez i najmanjeg tehničkog problema
  • Najbolji ikad ispitan auto u visoko-konkurentnoj klasi kompaktnih vozila
  • Udobnost i performanse vožnje na dugim razdaljinama impresionirali urednike

Opel-Astra-Sports-Tourer-265685

Ugledni stručni časopis auto motor und sport objavio je rezultate testa izdržljivosti modela Opel Astra Sports Tourer CDTI u svom poslednjem izdanju (12/2013). U članku koji opisuje testiranje, autor navodi, “Kada je u pitanju pouzdanost, auto je prešao 100.000 km distance sa lakoćom,  samouvereno se probijajući na vrh u svojoj klasi kada je u pitanju indeks defekta, lako osvojivši prvo mesto. Tuše!“

 

Urednici iz Štutgarta su preuzeli kompaktni karavan 21. aprila 2011. i prešli tačno 104.800 km u test vožnji. Tokom ovog perioda, 2.0-litarska dizel Astra je u garažu ulazila samo radi redovnog održavanja. Ukratko, auto motor und sport je sertifikovao izuzeno visok nivo kvaliteta Sports Tourera: “Nakon gotovo dve godine i zahtevnih 100.000 kilometara vožnje, Astra Sports Tourer je bila bez kvarova sa jedva primetnim znacima upotrebe. Opel zaslužuje velike pohvale za to.”

 

Uredništvo ima najviši rejting kada su u pitanju svi testovi izdržljivosti. U kompaktnoj klasi,  Opel Astra Sports Tourer je sada na vrhu, ispred VW Golfa, Mercedesa A klase i Toyote Prius. Opel je bio jedini automobil kojem nisu bile potrebne nepredviđene posete servisu tokom dugotrajnog testiranja. Nasuprot tome, drugoplasirani auto je tri puta morao na popravku. Sa indeksom defekta 2, Astra Sports Tourer je ujedno ostvarila i drugi najbolji rezultat svih vremena među svim automobilima koje je testirao auto motor und sport. Test izdržljivosti je prikladno naslovljen “Opel, najpouzdaniji”.

 

Brend Opel vrednuje preciznost, efikasnost, pouzdanost

 

Ovim naslovom, auto motor und sport aludira na slogan “Pouzdani Opel”, koji je prvi put upotrebljen 1936. godine. Nemački proizvođač je reklamirao svoje proizvode na ovaj način do ranih osamdesetih. Sada je ova ključna fraza u srcu strategije QUALITY!2022, kojom je Opel postavio sebi cilj da bude bolji sa svakim novim proizvodom, kako bi postao lider po pitanju kvaliteta do 2022. godine. Impresivan test izdržljivosti modela Opel Astra Sports nije jedina potvrda da je Opel na pravom putu. Broj reklamacija za nove putničke automobile je takođe pao za 50% počev od 2000. godine.

 

Potpredsednik GM Europe za kvalitet Tomas Simon je veoma zadovoljan besprekornim rezultatom testa izdržljivosti modela Opel Astra. “Naša ofanziva kvaliteta je u punom zamahu – i očigledno je da je zaista uspešna. Sada želimo da idemo korak dalje. Opelove tipične vrednosti su preciznost, efikasnost i pouzdanost. Ove vrednosti nas obavezuju da razvijamo i izgrađujemo nove generacije vozila, karoserije i pogonske grupe najvišeg mogućeg kvaliteta.”

 

Prvoklasna udobnost u vožnji omogućava najbolje performanse na dugim rastojanjima

 

Kvalitet nije očigledan samo kad je u pitanju tehnička pouzdanost, već i u svakodnevnoj upotrebljivosti. auto motor und sport opisuje ovo Astrino svojstvo na testu izdržljivosti na sledeći način: “Uđete u auto i istog trenutka se u potpunosti osećate kao da ste kod kuće.” Razlozi zašto je tako su izvrsna sedišta, velika udobnost vešanja, prostran prtljažnik, i moćan, ali ipak ekonomičan dizel motor sa 350 Nm obrtnog momenta. Dakle, naposletku, urednici na Sports Tourer gledaju kao na “ubedljiv turing automobil”, koji dobija dodatne poene i za dobru vuču i efikasno grejanje tokom zime. Autor zaključuje, “Astra se pokazuje u najboljem svetlu na dugim putovanjima.”

 

Izvor: Opel Srbija PR