3. октобра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Sa dve svetske premijere i nekoliko novih uzbudljivih modela Opel će na predstojećem Salonu automobila Mondial de l’Automobile 2010 u Parizu (2.–17. oktobar, za novinare počinje 30. septembra), pokazati

Opel GTC Paris Concept

Sa dve svetske premijere i nekoliko novih uzbudljivih modela Opel će na predstojećem Salonu automobila Mondial de l’Automobile 2010 u Parizu (2.–17. oktobar, za novinare počinje 30. septembra), pokazati budućnost prevoza, estetike i e-mobilnosti.

Oko milion i po posetilaca imaće priliku da vide konceptni automobil GTC Paris i Astru Sports Tourer, karavansku verziju popularnog kompaktnog modela. Zatim je tu nova Meriva sa proširenom ponudom dizel motora i značajni novi modeli iz Opelove ecoFLEX porodice.

Svetska premijera: GTC Paris – Opelov novi koncept spaja brzinu i lepotu

„A brzina je bila čista lepota.“ Ova jednostavna rečenica iz poznatog romana Richarda Bacha Galeb Jonathan Livingston inspirisala je viziju iz koje je nastao najnoviji Opelov koncept automobil GTC Paris. Rečenica je tako značajna za čitav koncept da ju je Opel laserski utkao u presvlake na sedištima.

Samo ime, GTC Paris, evocira dinamičan karakter vozila kao i legendarni grad u kom će prvi put biti predstavljen svetu.

GTC Paris u stvari najavljuje buduću Astru GTC, odnosno trovratnu verziju nove Opel Astre.

U nameri da se razlikuje od standardne Astre hatchback sa petora vrata i činjenice da cilja pre svega na mlađe kupce, buduća Astra GTC će imati atraktivniji izgled, sa drugačijim branicima, LED svetlima, niskom linijom krova i velikim točkovima (GTC Paris ima točkove od 21 inča).

Za sada o GTC Paris Conceptu i nema mnogo detalja, pa je poznato tek da se ispod haube nalazi 2,0 litarski turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, u kombinaciji sa šestostepenim menjačem (deo paketa čini i Start/Stop sistem).

Na kraju i podatak da je GTS Paris Concept dugačak 446 cm, dok ostali detalji tek slede.

Izvor: Autoblog