Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel na Salonu automobila u Ženevi: Spektakl za OnStar i „male zvezde“

Opel na Salonu automobila u Ženevi: Spektakl za OnStar i „male zvezde“

  • Izvršni direktor Opel Grupe Nojman (Neumann) prezentuje svetske premijere na otvaranju izložbe automobila
  • Opel KARL i Corsa OPC kompletiraju „najjači“ portfolio malih automobila svih vremena

  • Opel OnStar postavlja nove standarde u digitalnoj konektivnosti, servisiranju i bezbednosti

 

OpelOnStar

Riselshajm/Ženeva.  Impresivan start 85. Salona automobila u Ženevi (od 5. do 15 marta za posetioce): Prvog novinarskog dana, šef Opel Grupe dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann), otvorio je štand proizvođača iz Riselshajma (Hala 2, No. 2231) sa svetskim premijerama  u vidu novog malog modela KARL i sportske Corse OPC, moćne verzije pete generacije Opelovog bestselera. Dr Nojman je istakao koliko se Opel zalaže za izuzetan odnos „uloženo-dobijeno“ kada su njegovi modeli u pitanju.

„Opel KARL je savršen automobil za cenovno osvešćene kupce, koji žele da sjedine svakodnevnu upotrebljivost sa komforom i modernim tehnologijama. Kupci će biti u mogućnosti da kupe atraktivan automobil sa petoro vrata sa početnom cenom od 9.500 evra u Nemačkoj. Naši nemački diler su već primili 15.000 porudžbina, mada se Karl neće naći u prodajnim salonima do juna. Ovo je zaista „leteći start““, rekao je dr Nojman na Opelovoj pres konferenciji u Ženevi. „Naša nova generacija Corse je stigla na tržište pre samo nekoliko sedmica i već smo prodali preko 130.000 primeraka. Sada stavljamo „šlag na tortu“ sa novom Corsom OPC: ona je visokoperformantni automobil  za vozače entuzijaste, koji su u potrazi za strašću i uzbuđenjem, i to po veoma povoljnoj ceni koja startuje tek nešto iznad 24.000 evra. Sa KARLom, ADAMom i novom Corsom, imamo „najjaču“ ponudu malih automobila u istoriji i najmlađiji portfolio na tržištu.“

 

Svetska premijera Opel KARLa: Najmanja zvezda sa ogromnim potencijalom

Potpuno novi KARL je punopravni Opel sa prostorom za do pet putnika i u isto vreme mogućnošću stavljanja dve gajbe u prtljažnik, i to za osnovnu cenu od samo 9.500 evra (u Nemačkoj). Da bi bio komforniji i bezbedniji, 3,68 m dug automobil sa petoro vrata može takođe biti opremljen visokokvalitetnim sistemima asistencije, koji su do sada bili rezervisani za značajno više automobilske klase. Tu je uključen poznati „Opel Eye“ sistem prednje kamere sa integrisanim sistemom upozoravanja izlaska iz vozne trake, elektro servo asistencija sa „City Mode“ režimom, asistencija pri parkiranju i automatski tempomat sa limiterom brzine.

Corsa OPC i KARL

 

Svetska premijera Opel Corse OPC: Tesirana na Nürburgringu, i pogodna za svakodnevnu upotrebu

Nova Corsa OPC, koja je razvijena na legendarnoj Nürburgring Nordschleife stazi je sada dostupna za samo 24.395 evra. 152 kW/207 ks samo čekaju da budu oslobođene. 1,6 litarski turbo motor isporučuje maksimalni obrtni moment od 280 Nm sa „overboost“ funkcijom. Šestostepeni manuelni menjač sa skraćenim prenosnim odnosima šalje OPC snagu na prednje točkove. Ovako opremljen, Opelov novi mali aleta obavlja sprint do „stotke“ za manje od sedam sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/h. I pored ovih impresivnih performansi, potrošnja goriva ostaje na niskom nivou od 7,5 l u kombinovanom ciklusu. Inovativna tehnologija amortizera sa selektivnom frekvencijom (FSD) neprimetno spaja beskompromisne sportske atribute sa visokim nivoom komfora.

 

Evropska premijera Opel OnStar: Početak zakazan za avgust na 13 tržišta

Opel je preduzeo sledeći korak napred kada je reč o automobilskoj konektivnosti uvođenjem Opel OnStara. OnStar je već sada vodeći globalni provajder u oblasti povezanosti u domenu bezbednosti, bezbednosnih rešenja, mobilnih servisa i napredne informacione tehnologije u automobilskoj industriji. Opel će sistem uvesti na evropsko tržište u 2015. Počev od avgusta Opel Onstar će naći primenu unutar game Opelovih putničkih vozila. Premijernih 13 evropskih tržišta čine: Austrija, Belgija, Francuska, Nemačka, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Portugal, Španija, Švajcarska i Velika Britanija, dok će dodatna tržišta uslediti naknadno. Danas, OnStar povezuje oko sedam miliona korisnika u SAD, Kanadi, Kini i Meksiku, i nudi mogućnosti poput 4G LTE konekcije koja automobil pretvara u moćni, mobilni, Wi-Fi izvor. Dodatno, on nudi automatsku konekciju sa servisima u hitnim slučajevima i daljinsku kontrolu putem pametnih mobilnih telefona.

„Konektivnost je jedna od Opelovih jedinstvenih prednosti u prodaji, što je dokazano višestruko nagrađivanim IntelliLink info-zabavnim sistemom. Opel OnStar, za koji smo već primili „Connected Car“ priznanje, dodatni je pokazatelj da želimo da postavljamo trendove kada je reč o konektivnosti za široku publiku“, rekao je šef Opel grupe dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). „Opel OnStar je revolucionarna tehnologija: Vožnja će biti bezbednija i u isto vreme komfornija. Direktan dijalog sa našim kupcima će kreirati snažnije veze sa markom. Sve to će još veći broj kupaca ubediti da je Opel pravi izbor.“

 

Tekst i fotografije Opel Srbija PR