Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel najavljuje električni automobil na baterijski pogon: Ampera-e

Opel najavljuje električni automobil na baterijski pogon: Ampera-e

Opel Ampera-e

  • Novo Opel električno vozilo će srušiti barijere mobilnosti automobila na elektro-pogon
  • Ampera-e sa 5 vrata i 5 sedišta će imati veći domet nego većina električnih automobila
  • Zabavna za vožnju, sa izvanrednom povezanošću i pristupačnom cenom

Opel Ampera-e
Novi električni automobil na baterije Opel Ampera-e

Riselshajm. Opel će sledeće godine lansirati revolucionarni novi električni automobil na baterije, čime će ovaj nemački brend nastaviti najveću i najdalekosežniju tržišnu ofanzivu u svojoj istoriji od 29 novih modela u periodu između 2016. i 2020. godine. Novi model sa 5 vratai 5 sedišta nosiće ime „Ampera-e“. Ona će imati, ne samo duži domet sa potpuno napunjenim baterijama od većine električnih automobila, već i pristupačnu cenu. Izgrađena na elektrifikacijskom iskustvu stečenom na originalnoj Amperi, koja je postavila standard modernih električnih automobila u 2011, nova Ampera-e kombinuje inovativnu električnu mobilnost sa najsavremenijom povezanošću i uzbudljivom dinamikom u vožnji.

Najavljujući Amperu-e danas na simpozijumu CAR u Bohumu, u Nemačkoj, izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara (Mary Barra) je rekla: „GM i Opel ostaju uvereni da će električni automobili igrati ključnu ulogu u budućoj mobilnosti. Tehnologija Ampere-e, koja menja pravila, je značajan korak ka realizaciji te vizije. Naš novi automobil na električni pogon sa baterijama je, takođe, još jedan doprinos Opelovoj reputaciji stvaranja inovativog inženjerstva široko dostupnim.“

Trendovi poput urbanizacije i zaštite životne sredine takođe zahtevaju nove vrste mobilnosti i alternativnih pogonski hsistema. „Električna vozila imaju potencijal da stvore značajan doprinos zaštiti klime i redukciji emisije štetnih gasova“, rekao je CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). „Nova Opel Ampera-e će otvoriti put električnoj mobilnosti rušeći barijere visokih cena i kratkog dometa ovakvih vozila.“

Opel Ampera-e
Opel Ampera-e

Jedinstvene i kompaktne proporcije Ampere-e su vođene spljoštenim pakovanjem baterija ugrađenim ispod unutrašnje strane poda. Efikasno pakovanje ovih baterija takođe omogućava prostranu unutrašnjost za čak pet putnika i prtljažnik koji može da se poredi sa onima u klasi kompaktnih automobila.

Ampera-e će takođe ponuditi već nagrađivan sistem personalne povezanosti i servisne asistencije, Opel OnStari tehnologije konektivnosti i info-zabave koje će neprimetno integrisati pametne telefone i druge elektronske uređaje u vozilo.

 

Irena Trifunovic

Communication Manager