OPCS

Opel se fokusira na reli sa modelom ADAM i novom Corsom

  • Velika tradicija: Opel ostaje lojalan moto-sportu
  • Evropski reli šampionat: Nova Opel Corsa kao R2 spremna krajem 2020.  
Riselshajm. Opel ostaje lojalan svojoj dugoj i uspešnoj istoriji u moto-sportu. Nemački brend će se ponovo takmičiti na nacionalnim i međunarodnim reli takmičenjima tokom naredne sezone.

 

U 2019. Opel Motorsport namerava da po peti put uzastopno pobedi na Evropskom juniorskom reli šampionatu za vozače do 27 godina starosti, koje je sada zvanično preimenovano u FIA ERC3 juniorsko prvenstvo. Jedan od automobila ADAM R2 sa 190 ks koji je uvršten u takmičenje od strane Opelovog tehnološkog partnera, Holzer Motorsporta, voziće Šveđanin Elias Lundberg (20), koji je sebi obezbedio mesto u ADAC Opel reli juniorskom timu tako što je pobedio na prošlogodišnjem ADAC Opel Rallye Cup-u. Drugim automobilom će upravljati Grégoire Munster iz Luksemburga (20), koji je završio kao drugi odmah iza Lundberga u prošlosezonskom takmičenju Rallye Cup, gde je imao tri pobede.   

Sa 130 učesnika iz 18 zemalja, trofej najuspešnijeg evropskog brend relija nudi profesionalnu platformu za mlade vozače od 2013, na taj način pružajući šansu osmorici mladih talenata da se pridruže ADAC Opel reli juniorskom timu.

 

,,Proizvodimo automobile već 120 godina i moto-sport je uvek formirao imidž Opela – i treba da ostane tako’’, rekao je izvršni direktor Opela, Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller). ,,Dva aspekta su posebno bitna za nas – fascinacija tehnologijom i pristupačnost navijačima i kupcima. Promocija mladih vozača je takođe visoko na listi naših prioriteta. Kombinacija sa dugogodišnjom strukturom u PSA Motorsportu otvara mnoge dodatne mogućnosti za nas.’’  

Za sezonu 2021. Opel će razviti R2 automobil baziran na novoj Corsi za Evropski šampionat, kao i za međunarodna sportska takmičenja klijenata. Tehnički detalji Corse R2, koja bi trebalo da bude dostupna za privatne timove krajem 2020, biće naknadno objavljeni. Šesta generacija bestseler modela Corsa, koja stiže na tržište ove godine, biće osnova reli automobila.  

 

Opel će nastaviti da podržava ADAC Rallye Cup u 2019. sa Cup verzijom modela ADAM koja će razvijati 140 ks i sa atraktivnom ponudom delova za pobednika koji će mu koristiti u sledećoj sezoni. Opel će takođe učesnicima kupa ponuditi tehničke i logističke usluge na licu mesta kao i početni paket za nove takmičare.
O Opelu

Opel je jedan od najvećih evropskih proizvođača automobila koji je osnovan od strane Adama Opela u Riselshajmu, u Nemačkoj 1862. Kompanija je počela da proizvodi automobile 1899. Opel je deo PSA grupacije od avgusta 2017. Zajedno sa svojim sestrinskim brendom Vauxhall iz Velike Britanije, kompanija je zastupljena u više od 60 zemalja širom sveta gde su tokom 2018. prodali više od milion automobila. Opel trenutno implementira svoju strategiju elektrifikacije kako bi obezbedili održiv uspeh i bili sigurni da će budući zahtevi za mobilnost kupaca biti ispunjeni. Do 2024. godine, svi modeli putničkih automobila u Evropi će imati električnu varijantu. Strategija je deo plana kompanije PACE! sa kojim Opel cilja da postane održivo profitabilna, globalna i električna kompanija.  

Posetite https://int-media.opel.com

https://twitter.com/opelnewsroomIrena Trifunovic

Opel Marketing and Communication Manager

Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *