Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel Vivaro: Multitalentovani ortak i moderan luksuzni transporter

Opel Vivaro: Multitalentovani ortak i moderan luksuzni transporter

  • Bestseler: Više od 750.000 Vivara proizvedeno do sada
  • Multitalentovan: Kombi, panel van, „crew cab“, verzija sa platformom i još mnogo toga
  • Veliki porodični van: Fleksibilan putni komfor za do devet osoba
  • Onlajn kancelarija: Izvanredna digitalna povezanost uz pomoć novih IntelliLink info-zabavnih sistema
  • Lajfstajl van: Opel Vivaro Surf Concept za sport i slobodno vreme

 

 

Vivaro Opelovo lako komercijalno vozilo

Riselshajm. Opel Vivaro je svestran, efikasan i veoma uspešan. Lansiran 2001., pre nekoliko sedmica je proizveden 750.000. primerak ovog modela. „Sedamstotina pedeset hiljada je impresivna brojka za Vivara, posebno u ovom segmentu u kojem vlada oštra konkurencija“, rekao je Štefen Rašig, direktor Opel /Vauxhall komercijalnih vozila. To znači da je Vivaro najbolje prodavano lako komercijalno vozilo kompanije – a takođe poseduje sve kvalifikacije da bude velik i prostran porodični prevoz. Vivaro je odigrao glavnu ulogu u impresivnom Opelovom povratku u ovaj segment, sa rekordnom prodajom u 2015: Prodaja je porasla za 38 odsto u odnosu na 2014., obezbedivši najviši tržišni, kao i udeo u segmentu od samog lansiranja.

 

Mnogi su razlozi za Vivarov uspeh, a jedan od njih je njegova svestranost. Ovaj LCV univerzalac može biti konfigurisan na brojne načine – kao kombi, panel van, „crew cab“ ili model sa platformom za specijalne konverzije. Četiri dizel motora različite izlazne snage u rasponu od 70 kW/95 ks do 107 kW/145 ks su dostupna za ovaj LCV. Perjanica, što se motora tiče, je 1,6-litarski BiTurbo CDTi. Verzija sa 107 kW/145 ks pruža Vivaru maksimalnu brzinu od 183 km/h, uz maksimalni obrtni moment od 340 Nm.

 

Vivaro Combi: Fleksibilan transporter sa komforom putničkog automobila

Opel Vivaro

 

Opel Vivaro je u isto vreme praktično komercijalno vozilo i kancelarija na točkovima – uključujući dizajn i komfor koji se obično očekuju od jednog putničkog automobila. Pored toga, kombi varijanta ispunjava sve zahteve velikih porodica za prostranim vozilom. Dolazi sa do devet sedišta: vozačko podesivo u šest smerova sa lumbalnom podrškom, klupa sa dva sedišta napred (dostupna i varijanta s jednim sedištem) uz klupe sa tri sedišta u drugom i trećem redu, sa obiljem prostora za noge. Treći red sedišta može da se preklopi ukoliko je to potrebno. Podesivi nasloni za glavu su dostupni za svih devet putnika.

 

Kombi varijanta može biti pretvorena iz prostranog minibusa za do devet osoba u transporter sa tovarnim prostorom od gotovo šest kubnih metara, i to za nekoliko minuta. Da bi stvari bile još bolje, ove dve potpuno različite varijante mogu biti adaptirane u cilju kreiranja brojnih drugih mogućnosti. U konfiguraciji za do šest osoba, to jest sa trećim redom sedišta, do četiri kubna metra prtljažnog prostora mogu biti obezbeđena u zavisnosti od dužine vozila.

 

Kombi varijanta Opel Vivara je dostupna u dve težinske klase (2,7 i 2,9 tona), sa dve dužine karoserije (5,0 i 5,4 metra), uz visinu od 1,97 metara. Ulazak i izlazak iz vozila, kao i utovar i istovar, vrše se preko dvoje prednjih vrata, kliznih bočnih vrata na suvozačkoj strani i dvostrukih zadnjih krilnih vrata. Kombi može opciono biti naručen sa još jednim bočnim kliznim vratima, sa vozačke strane (umesto dvostrukih krilnih vrata pozadi) uz klasična zadnja vrata koja se otvaraju prema gore.

 

Opel Vivaro kombi nudi atraktivnu standardnu opremu, počev od radio uređaja sa integrisanim „hands-free“ telefonskim sistemom, preko putnog računara, pa do elektro servo asistencije, električnih podizača prednjih stakala, električno podesivih i grejanih bočnih retrovizora i centralne brave sa daljinskim upravljanjem. Veliko konveksno ogledalo u štitniku za sunce suvozača, može biti iskošeno u poziciju koje vozaču omogućava da ima uvid u „mrtav ugao“, uz obezbeđivanje sveukupne bolje preglednosti. Opcije poput klima uređaja, grejanja sedišta za vozača i suvozača, tempomata i sistema ulaska bez ključa, obezbeđuju dodatni komfor.

 

Vivaro sada nudi i optimalnu digitalnu povezanost putem Opelovih IntelliLink info-zabavnih sistema, koji se lako kontrolišu preko sedmoinčnog kolor ekrana osetljivog na dodir, dugmića na volanu ili glasovne kontrole. Navi 80 IntelliLInk sa funkcijama vezanim za saobraćaj u realnom vremenu je novina u ponudi. Zahvaljujući digitalnoj povezanosti, navigacioni sistem obezbeđuje osvežavanje informacija u realnom vremenu  i sugeriše alternativne rute pre nego što se vozač zaglavi u nekoj saobraćajnoj gužvi. Funkcija interesnih tačaka prikazuje lokaciju objekata poput prodavnica ili restorana kada želi da se napravi pauza.

 

Oni koji žele da putnicima u svom kombiju pruže posebnu vrstu luksuza, mogu da se odluče za „Tourer Pack“ poznatog Opelovog tjunera Irmscher. Opcioni paket uključuje finu, crnu kožu sa kontrastnim srebrnim šavovima na bočnom tapacirungu, armaturnoj tabli i ručici menjača. Patosnice su urađene od premijum velura, što ne samo da izgleda dobro, već redukuje nivo buke u unutrašnjosti.

 

Vivaro ide u „lajfstajl“ vode

 Vivaro

Opel je demonstrirao kako Vivaro može biti pretvoren u trendi „lajfstajl“ van prošle jeseni. Elegantna putnička verzija – Vivaro Surf Concept, idealna je za sportske aktivnosti. Pet do šest osoba (u zavisnosti od konfiguracije sedenja), uz kompletnu sportsku i fitnes opremu, nisu nikakav problem za Opel Vivaro Surf Concept. On nudi odvojeni kargo prostor od 3,2 kubna metra, ili 4,0 kubna metra kada je reč o verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Na taj način, Opel Vivaro Surf Concept je idealan za prevoz vlažnih ili prljavih predmeta nakon putovanja na plažu ili planinu, bez da putnici to i primete.

 

Irena Trifunovic
Communication Manager Serbia