2. октобра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel Zafira Tourer Concept u Ženevi

Opel Zafira Tourer Concept u Ženevi

Opel je objavio novi set fotografija Zafire Tourer Concept, nove studije koja će biti predstavljena na ovogodišnjem 81. Salonu automobila u Ženevi, a koja najavljuje buduću, serijsku verziju (trebalo bi da se pojavi u septembru, na Salonu u Frankfurtu).

Sudeći po ovim slikama, dizajneri su inspiraciju za prednji kraj nove Zafire pronašli u izgledu Opel Ampere. Zafiru Tourer Concept između ostalog karakterišu i stakleni panoramski krov, LED prednja svetla, alu točkovi od 20 inča i dve izduvne cevi, dok je za pogon izabran 1,4 litarski četvorocilindrični turbo benzinac (sa Start/Stop sistemom).

Za razliku od nove Merive, Zafira Tourer Concept nema tzv. samoubilačka vrata (gde se zadnja otvaraju u suprotnom smeru od prednjih), već konvencionalno rešenje.

Posetioci sajma u Ženevi će imati priliku da bace pogled na budućnost sledeće generacije Opelove Zafire: Zafira Tourer Concept donosi fleksibilnost novog nivoa prefinjenosti i udobnosti, prikazujući kako može da izgleda elegantan salon na točkovima. Na Salonu u Ženevi, Opel će predstaviti moguć izgled svog većeg monokeb vozila, Zafira-e, koja je definisala ovaj segment vozila. Nazvana “Salon na točkovima”, Zafira Tourer Concept se odlikuje prostranim i svetlim enterijerom sa visokim nivoom završne obrade. “Primenili smo koncept salona na motorno vozilo,” ističe Mark Adams, potpredsednik Opel/Vauxhall-ovog projektantskog odeljenja. “Salon je mesto u koje se sklanjate radi odmora, mesto na kojem zaista želite da budete. Namera nam je bila da ponudimo isti osećaj u monokeb vozilu. Čineći ga salonom u kojem ljudi žele da provode svoje vreme.”

Zafira Tourer Concept donosi ambiciju Insignije, kvalitet i inovativne tehnologije u segment monokeb vozila. Projektovana je tako da svaku vožnju učini prijatnom, bezbednom i opuštajućom za sve putnike.