11. августа 2022.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Otkrivamo: Opelov novi kabriolet se zove Cascada

Otkrivamo: Opelov novi kabriolet se zove Cascada

  • Visok kvalitet i elegantan platneni krov za pravo uživanje na otvorenom
  • Novi kabriolet srednje veličine je elegantan četvorosed, dugačak 4.70 metra

Riselshajm. Sada je zvanično: novi Opelov kabriolet se zove Cascada. Izvedeno od španske reči koja znači vodopad, ime tradicionalno završava na "a", tipično za Opel. On takođe donosi dinamičnu eleganciju, lepotu i svežinu za pravo uživanje u vožnji na otvorenom.

Mišićava, izvajana, nova Opel Cascada, sa svojim predivno izbalansiranim proporcijama i izduženom siluetom, može se pohvaliti modernom pojavom punom stila. Njen kvalitetan platneni krov naglašava finese i eleganciju automobila. Namenjen je korisnicima sa prefinjenim ukusom i visokim očekivanjima. To su osobe koje vole da spuste krov i da se prepuste uživanju na otvorenom.

Sa svojim elegantnim izgledom i dužinom od 4.70 metara, novi Opelov otvoreni model je konkurentan u segmentu kabrioleta srednje veličine. U tom smislu Cascada je više povezana sa prestižnim i klasičnim Opelovim kabrioletima iz pedesetih i šezdesetih godina, kao što su Kapitän i Rekord, nego sa kompaktnim kabriolet modelima iz protekle dve decenije.

Brojne premijum funkcije i tehnologije naglašavaju visok standard izrade koji nova Opel Cascada poseduje. Na dodir dugmeta, kvalitetan platneni krov se otvara brzo i glatko čak i dok se automobil kreće brzinom do 50 km/h.

Cascada je već treći novi model koji je Opel predstavio ove godine, nakon Mokke i ADAMA: to je dokaz da brend i dalje razvija svoj portfolio proizvoda. Opel sa sub-kompaktnim SUV modelom (Sports Utility Vehicle), modernim, malim, gradskim automobilom i elegantnim kabrioletom srednje veličine ulazi u tri nova segmenta vozila u roku od samo nekoliko meseci.

 

 

Nova Opel Cascada će biti puštena u prodaju početkom 2013. godine.

 

Izvor: Opel Srbija PR