28. новембра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Pešović u Brnu nastupa u novom BMW-u

Pešović u Brnu nastupa u novom BMW-u

Finale sezone 2015 šampionata centralne Evrope u automobilizmu ovog vikenda se vozi u Češkoj republici na legendarnoj stazi Brno. Vozač EKO Racing Teama Vesnić Rudi Pešović i pored teškog udesa u Salzburgu i ne učestvovanja u trci na Slovakiaringu pred poslednju trku sezone zauzima odlično treće mesto u generalnom plasmanu CEZ-a i spreman je da to mesto odbrani. Sada sa zadovoljstvom možemo da objavimo da u tim stiže novi automobil i to šampionskog porekla a na Pešoviću je da uspešni niz nastavi.

Eko racing team Vesnić - Novi BMW
Eko racing team Vesnić – Novi BMW

„Udes u Austriji nas je dobro uzdrmao, posebno finansijski, ali se nismo predavali. Oštećenja na starom automobilu su jednostavno prevelika da bi reparacija bila isplatljiva pa smo Mikica Vesnić i ja odlučili da se uzme istovetni BMW a kao rezervne koristicemo delove sa oštećenog.“ – poručuje Pešović iz Češke – „Dobar utisak koji kao ekipa ostavljamo gde god se pojavimo omogućio nam je da od Krenek motorsporta dobijemo izuzetno fer ponudu da preuzmemo šampionski automobil Petera Fulina koji je sigurno jedan od najboljih S2000 automobila na tržištu. Česi su BMW-a doterali ovde na stazu, naš tim ga već priprema za Brno i ja ću poslednji trkački vikend nastupati u njemu. Staza je potpuno nova za mene i prvi put je vozim ali ću se potruditi da odbranim treće mesto u generali i tako i sebe i ceo tim nagradim za izuzetno napornu sezonu.“

Trkački vikend za ASK EKO Racing Team Vesnić u Brnu počinje u petak 14h45 za kada su zakazane prve kvalifikacije. Trka u subotu počinje u 11h10 dok će u nedelju Pešović dva puta na stazu. Prvi put u kvalifikacijama u 09h50 a zatim u 14h20 kada se vozi druga trka.

Podsetićemo Vas da je Milovan Vesnić vikend pre kraja serije po drugi put postao šampion centralne Evrope pa se nadamo da će uz njegovu stručnu pomoć Rudi Pešović Srbiji i EKO racingu doneti još jedno evropsko odličje.

EKO Racing Team Vesnić PR