Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Pogonski sistem nove Corse GSi obećava odličnu zabavu u vožnji

Pogonski sistem nove Corse GSi obećava odličnu zabavu u vožnji

  • 1.4-litarski turbo agregat sa šestostepenim manuelnim menjačem optimizovan za krivudave puteve
  • Čista preciznost vožnje zahvaljujući OPC sportskoj šasiji
  • Recaro sedišta i sportski volan unutra, ugljenični elementi spolja
  • Corsa GSi prati tragove visokih performansi dinamične Insignije GSi  

Riselshajm. Kada nova Opel Corsa GSi ovog leta na tržištu zaprati Insigniju GSi, pokretaće je snažan 1.4-litarski turbo motor sa 110 kW/150 ks i 220 Nm obrtnog momenta (potrošnja goriva l/100 km:7,9-7,8grad, 5,4-5,2otvoreni put, 6,3-6,2 kombinovana vožnja, CO2 g/km 147-143 kombinovano). Opelov hečbek je ne samo brz iz mesta (potrebno je samo 8,9 sekundi od nule do 100 km/h), već takođe zadivljuje velikom elastičnošću – na svom putu do maksimalne brzine od 207 km/h, Corsi GSi je potrebno samo 9,9 sekundi da ubrza od 80 do 120 km/h u petoj brzini. „Džepna raketa” iz Riselshajma ispunjava i Opelovu Euro 6d-TEMP normu.

 

Prilikom konfigurisanja motora, koji isporučuje specifičnu snagu od više od 100ks po litru radne zapremine, inženjeri su posebno optimizovali odziv radi odlične zabave u vožnji na krivudavim seoskim putevima. Tako, turbopunjeni motor sa šestostepenim menjačem kratkih prenosnih odnosa impresionira sa izvanrednom agilnošću u drugoj i trećoj brzini kao i sa maksimalnim obrtnim momentom koji je dostupan između 3000 i 4500 obrtaja u minutu i prilagođen živahnoj vožnji.

 

Corsa GSi takođe emituje čistu preciznost: Poznata sportska šasija iz OPC verzije i kočnice sa crvenim čeljustima obezbeđuju precizan atletizam, izuzetno upravljanje i kratke distance kočenja i u kombinaciji sa opcionim 18-inčnim točkovima od lake legure sa 215/40 R18 gumama sa visokim prijanjanjem.

 

Visoke performanse nove Corse GSi su uparene sa atletskim izgledom spoljašnjosti. Ima karakterističan dizajn sa velikim usisnicima za vazduh, izvajanim poklopcem motora, istaknutim zadnjim spojlerom i precizno modelovanim bočnim pragovima.

 

Sa prednje strane, smeo Opel GSi izgled postaje vidljiv: velika rešetka hladnjaka u obliku pčelinjeg saća i centralna Opelova munja potpomognuta sa dva krila, zajedno sa kućištima spoljašnjih retrovizora sa karbonsko-trkačkim izgledom. Veliki hromirani elementi dizajna koji su vizuelno povezani u horizontalnoj liniji sa crnom poprečnom gredom koja se proteže duž prednjeg dela, zajedno sa poprečnom crnom linijom na poklopcu motora odaju utisak sportiste vezanog za put. Živahan stil je prisutan i kada se gleda sa zadnje strane. Istaknut spojler na ivici krova stvara dodatni pritisak na podlogu, a sportska hromirana izduvna grana je uokvirena živopisnim dizajnom branika u boji vozila.

 

Čist sportski doživljaj se takođe prenosi i u unutrašnjost. Vozaču Corse GSi potrebno je samo da sedne na opciono Recaro performantno sedište i stavi svoje ruke na sportski volan. Izborom brzine putem kožne ručice menjača, i pritiskom noge na aluminijumsku sportsku pedalu gasa počinje istinsko uživanje u vožnji.  

 

Irena Trifunovic

Communication Manager

Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania