Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Sjajan uspeh Opel Mokke

Sjajan uspeh Opel Mokke

·         200,000 porudžbina širom Evrope za samo 18 meseci za prvi nemački sub-kompaktni SUV

·         U februaru primljen najveći broj porudžbina od lansiranja.

Opel Mokka

Rüsselsheim.  Opel Mokka koja nastavlja da plovi na talasu uspeha postala je best seller model posle samo 18 meseci od pojavljivanja u dilerstvima. Opel može da se pohvali sa ukupno 200,000 porudžbina za svoj inovativni sub-kompaktni SUV.Šta više, u februaru 2014. zabeleženje najveći broj porudžbina ikada.

 

Prodaja širom Evrope se udvostručila, posle samo godinu dana Mokka je dostigla ciljanu prodaju od 100,000 u aprilu 2013. Trenutno čini 11.3% tržišnog udela u Evropi, što je dovodi na treću poziciju sub-kompaktnih SUV vozila. U severnoj Evropi, Mokka je lider u skandinavskoj regiji. I u Finskoj i u Norveškoj, postala je jasan líder u tom segmentu, sa 24 odnosno 21 odsto tržišnog udela, u Velikoj Britaniji  poseduje 17 odsto tržišnog udela. U Nemačkoj, Mokka je uvrhu svih vozila u SUV segmentu: skoro 12 procenata udela na tržištu u prva dva meseca 2014. stavlja je na prvo mestu, prema podacima Nemačke Federalne Kancelarije za Motorna Vozila (KBA).

 

Peter Christian Küspert, Član Upravnog Odbora i potpredsednik GM-a za Prodaju i Postprodaju u Evropi rekao je: “Opel Mokka je još jednom pokazala svoju elastičnost i uspeh u osvajanju novih klijenata na tržištu punom izazova. Veoma nam je drago da vidimo da je naš mali SUV šampion jedan od vodećih na SUV tržištu i igra ključnu ulogu u jačanju Opel Brenda i dovodi ga pravo pod svetla reflektora pobednika”

 

Visok nivo opreme privlači širok krug klijenata

Opelov popularni SUV dobio je brojna priznanja, da spomenemo jednood njih, izabran je za All-wheel automobil godine od strane nemačkog ‘Auto BILD’ magazina. Mokka unosi inovacije u SUV segment čineći karakteristike više klase vozila dostupnim većem broju klijenata. Ovo uključuje Adaptivna Zadnja Svetla (Adaptive Forward Lighting) AFL+, ergonomska sedišta sa potporom za leđa(Aktion Gesunder Rücken e.V),potvrda kvaliteta je i druga generacija integrisanog nosača za bicikl FlexFix – to su sve karakteristike koje je Mokka uvela u SUV segment.Sa svojih 4.28 metara dužine, ona nudi mnogo prostora za pet putnika i visoko pozicionirano sedenje, čineći je time pogodnom za različite svakodnevne potrebe. A njen sportski enterijer je takođe čini idealnom za avanturističke vikende.

 Štaviše, njene vrhunske tehnologije obezbeđuju optimalne uslove vožnje i sigurno putovanje sa Programom za Elektronsku Stabilnost (Electronic Stability Program) ESPPlus, asistencijom za kretanje na usponu (Hill Start Assist and Hill Descent Control), drugom generacijom Opel Eye prednje kamere sa upozorenjem na mogućnost sudara od pozadi kao i poboljšanim prepoznavanjem saobraćajnih znakova i upozorenjem na skretanje sa puta.Mokka je dostupna sa pogonom na prednje točkove ili sa pogonom na sva četiri točka (all-wheel drive (AWD). Sistem 4×4 detektuje potrebu za pogonom na sva četiri točka i obezbeđuje najviši nivo te usluge.

 

Foto i tekst Opel Srbija PR