Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » U poseti Irmscheru

U poseti Irmscheru

Irmscher je nemačka kompanija specijalizovana za tjuning i doradu automobila, prvenstveno Opela i britanskog "brata" Vauxhalla. Osnovana je 1968. godine u duploj garaži u nemačkom gradiću Vinendenu od strane reli vozača i mehaničara Gintera Irmšera.

 

Irmcher je zadržao bliske veze sa Opelom vodeći njegove timove na raznim automobilskim takmičenjima širom Evrope, uključujući Asconu B i400 rally car i Omegu koja je učestvovala na čuvenom ali sada napuštenom takmičenju V8Star u Nemačkoj.

Ove godine Irmscher kompanija slavi jubilej od 40 godina rada i iskoristio sam priliku da je posetim pošto sam bio u blizini Remshaldena, mesta u kome se Irmscher danas nalazi.

Insignia irmscher

 

 

 

 


Došao sam im oko 3 sata popodne(rade do 4) i objasnio im kako sam iz Opel Cluba Srbije, kako smo odobreni od strane Adam Opela i zvanično potvrđeni kao fan club i kao takav zatražio obilazak fabrike i pogona i ponešto da slikam. Posle nekog čekanja dve ljubazne radnice su pozvale čoveka koji je zadužen za marketing u Irmscheru. Čovek je bio više nego ljubazan iako slabo zna engleski jezik i potrudio se da za kratko vreme kaže nešto o Irmscheru i da me provede kroz pogone. Nažalost, zbog pravila firme, nisam mogao da slikam same pogone i radnike kako rade, ali mogu vam reć da radionice i pogoni izgledaju fantastično. Dozvoljeno mi je bilo da slikam ispred fabrike par slika i njihov mini muzej Opelovih automobila sto je bilo više nego dovoljno.

 

 

 

Oficijelni sajt kompanije Irmscher:

 

http://www.irmscher.de