OPCS

Za individualce: Nova Opel X-gama sa X faktorom

  • Opel Mokka X: SUV bestseller sa pogonom na sva četiri točka za male off road avanture
  • Opel Crossland X: Urbani krosover sa SUV stajlingom I prostranošću za duga putovanja
  • Opel Grandland X: Novi izazivač u rastućem kompaktnom SUV segmentu
  • Filozofija dizajna: Sve o X-gamiobjašnjava Mark Adams

 

Opel X-Pack

Riselhajm: Opel Mokka X, Opel Crossland X i Opel Grandland X – to su tri člananove Opel familije modernih SUV I krosover modela. Crossland X I Grandland X, noviteti sa istinskim X faktorom, su Opelov odgovor na ekspanziju u SUV segmentu. Kad budu stigli na tržište u narednim mesecima, očekuje se da značajno doprinesu rastu I jačanju brenda. Opelovi X modeli su dizajnirani po svačijem ukusu I za svaku individualnu potrebu. Jedan od bestselera I trendsetera u klasi malih SUV modela je već dobro poznatii dokazani model Mokka X. Pored njega, novi Opel Crossland X I njegov veći brat Opel Grandland X će dodatno doprineti Opel ofanzivi “7 u 17”, što znači sedam novih modela tokom ove godine. Gama X modelaima veoma značajnu ulogu zahvaljujući njihovom atletskom dizajnu I SUV kvalitetima. U svakom slučaju, svaki član X porodice je specifičan I obraća se svojoj publici, kako objašnjava Mark Adams, podpredsednik Opelovog dizajna.

 

Opel Mokka X: Atletski SUV dizajn I pogon na sva četiri točka za avanturiste

 

Opel Mokka X je bila prvi član X game i sa 750.000 prodatih primeraka predstavlja veliki uspeh za Opel. Vozači modela Mokka X uživaju u tipično za SUV uzvišenoj poziciji sedenja, što doprinosi znatno boljoj preglednosti. Kompaktni avanturista je veoma upadljiv, prvenstveno zahvaljujući sportskom, atletskom dizajnu. Široka karoserija, skromne dužine od 4,28 metara odaje utisak da je u pitanju automobil kao stvoren za akciju i avanturu. Stoga se ovaj model nudi sa opcionim pogonom na sva četiri točka, a ovaj model je čak osvojio i dve nagrade „Automobil godine sa 4×4 pogonom“. „Mokka X je zaista sjajno vozilo, koje kombinuje sportski šarm, dinamiku i robustnost u jedinstvenom pakovanju,“ rekao je podpredsednik dizajna, Mark Adams.

 

Opel Crossland X: Jasan, oštar, cool, ali pre svega – praktičan

 

Opel Crossland X dopunjuje Opelov portfolio kompaktnih krosovera. On preuzma mnoge osobine modela Mokka X, kao što su robustnost i uzdignuta pozicija sedenja i pridružuje ih B SUV segmentu. “Crossland X ovoj klasi dodaje svojevrstan zaokret. Ponuda prostora u kabini je fantastična i prilagođena je vozačima kojima je potrebna ta naglašena funkcionalnost, za potrebe njihovih porodica, ali pod uslovom da se stil i dizajn automobila zbog toga ne dovode u pitanje.” rekao je Mark Adams.

 

Iako Crossland X impresionira opcionom dvobojnom karoserijom i moćnim SUV izgledom, on u kabini pruža obilje prostranosti i fleksibilnosti. Iako je dužina njegove karoserije svega 4,21 metar, on obezbeđuje dovoljno prostora za pet putnika i prtljažnik zapremine 520 litara, zahvaljujući zadnjoj klupi koja je uzdužno pomična za 150 milimetara. Sa oborenom zadnjom klupom, zapremina prtljažnika se uvećava na 1,255 litara. Sa jedinstvenom kombinacijom funkcionalnosti, agilnosti i sportske elegancije, Opel Crossland X je idealan automobil i za kraća, ali i za duža putovanja. U pitanju je idealan i svestran kompaktni krosover namenjen porodicama koje žive u urbanoj sredini.

 

Opel Grandland X: Sportski, elegantan I darežljiv – istinski izazivač

 

Poslednji, ali ne najmanje važan, Grandland X, najveći u ponudi, pored modela Mokka X I Crossland X, predstavlja Opelov SUV C segment, već od jeseni ove godine. “ Novi Grandland X odlikuju osobine kakve najbolji SUV modeli treba da imaju.” rekao je Adams. “Velikodušna ponuda prostora I praktičnost kabine, kombinovana je sa veoma atraktivnom karoserijom. Takođe, sportski šarm, dinamika I robustnost se kod ovog modela na jedinstven način prepliću sa premijum karakterom.

 

Karoserija dužine 4,48 metara je veoma dinamična i elegantna, a tome doprinose i kratki prepusti preko točkova. Ovaj kompaktni SUV model ima prtljažnik maksimalne zapremine od 1.652 litra, a i pored činjenice da je prostranost glavni adut, ovaj model može, na primer, da se poruči sa crnim krovom, što doprinosi personalizaciji. Ispod dopadljive karoserije, Grandland X donosi obilje inovativnih tehnologija poput sistema “Grip Control”, koji poboljšava kontakt sa podlogom, tu je i adaptivni tempomat sa prepoznavanjem pešaka, sistem za upozorenje pospanog vozača, kao i kamera od 360 stepeni. Sve ove osobine i dodatna oprema čine Opel Grandland X pravim izazivačem u kompaktnoj klasi.

Pored toga, poput manjih modela u X gami,tako i Grandland X nudi visok nivo komoditeta,  zahvaljujući opcionim sedištima sa AGR ( Aktion Gesunder Rückene.V.)                                                               sertifikatom za vozača i suvozača. Pored toga, komforu doprinosi i sada već tradicionalna Opelova povezanost sa “pametnim” uređajima, kao i IntelliLink sistemom kompatibilnim sa Apple i Android uređajima.

 

Sa bestselerom Mokka X i novim Crossland X, Opel Grandland X nudi sportski stilizovanu i praktičnu ponudu modela, opremljenu inovativnim tehnologijama, čime se kompletira ponuda za najširu grupu kupaca u ovoj klasi. “Svi modeli iz X porodice imaju isti genetski kod, ali i naglašenu individualnost, pa im pripada potpuno zasebna uloga u bogatom Opel portfoliu,” dodao je Mark Adams.

 

 

Irena Trifunovic

Opel Communication Manager Serbia

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *