Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Za Vesniće i EKO Racing priznanja AMSS-a i grada Užica

Za Vesniće i EKO Racing priznanja AMSS-a i grada Užica

Godina koja je još malo za nama ostaće upamćena i po najvećem klupskom uspehu na evropskoj sceni jednog automobilskog kluba iz Srbije. Nakon brojnih priznanja koje je ASK EKO Racing Team Vesnić 2015-te godine osvojio u Evropi i druge titule šampiona CEZ-a za Milovana Mikicu Vesnića počast za uspešno predstavljanje u inostranstvu timu su odali i Auto Moto Savez Srbije ali i lokalna samouprava grada Užica.amss001

U petak, 25. decembra, na svečanosti Sportskog saveza grada Užica koje je održano u užičkom pozorištu ekipa ASK EKO Racing Teama Vesnić ponela je zvanje najboljeg sportskog kolektiva grada za godinu 2015. Nagrada ima utoliko veću simboliku ako se uzme u obzir da porodica Vesnić ove godine slavi jedinstven jubilej – 40 godina bavljenja automobilizmom. Toliko godina je Užice neraskidivo vezano uz prezime Vesnić a Milun i Mikica kao dve uspešne generacije sportista proneli su sa ponosom ime svoga grada širom ex-Jugoslavije i Evrope. U ime tima priznjanje je primio direktor kluba i legenda srpskog auto-sporta Milun Vesnić.

Nekoliko dana ranije u Zrenjaninu održana je i dodela priznanja najboljima u domaćem auto-sportu. Tom prilikom Milovan Mikica Vesnić je primio posebnu nagradu od Auto Moto Saveza Srbije za doprinos razvoju auto-sporta uz još jedno obećanje da će savez, čije boje Vesnić i mnogi drugi automobilisti brane u Evropi, smoći snage da dodatno stane iza njih i pomogne im u godinama koje dolaze.