28. новембра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Zafira dobila bi-turbo!

Zafira dobila bi-turbo!

Najbrži automobil na svetu sa sedam sedišta ima 195 KS, juri 218 km/h i košta 26.000 evraNajbrži sedmosed sa dizel motorom i sedam sedišta dolazi iz „Opela“. Pod prednjim poklopcem je sekvencijalni tvin-turbo dizel 2,0 CDTI bi-turbo. Broji 195 KS, 400 Nm, juri čak 218 km/h, a u kombinovanom režimu pije samo 5,6 l/100 km, tvrdi fabrika. Sofisticirana sekvencijalna bi-turbo tehnologija pruža veliku izlaznu snagu, momentalan odziv i izuzetnu vučnu silu pri vrlo širokom opsegu obrtaja. Ubrzanje od 0-100 km/h postiže se za samo 8,9 sekundi. Elastičnost je izvanredna – od 80 do 120 km/h stiže se za samo 8,5 sekundi u petom stepenu prenosa.

zafira-turer-

Novi model samo je potvrdio nagradu „Zlatni volan 2012“, koji je „zafira turer“ dobila je od čitalaca evropskih automobilskih časopisa. Okuplja najsavremenja tehnološka rešenja – mehatroničku šasiju (FlexRide) koja pritiskom na dugme menja čvrstoću ogibljenja, čitač znakova (Opel Eye), AFL+ sistem prilagodljivih prednjih svetala, ali i panoramski vetrobran, koji ispunjava unutrašnjost prirodnim svetlom. „Zafira turer“ bi-turbo već se može naručiti, a očekuje se da isporuke počnu u aprilu 2013. Cene u Srbiji kreću se od 26.083 evra za model s manuelnim menjačem, start-stop sistemom i „indžoj“ nivoom opreme, koji još uključuje i dvozonski automatski klima-uređaj, kožni volan, prednja svetla za maglu i putni računar.

zafira-turer-1

Deset agregata

Novi dvolitarski bi-turbo motor dodatno proširuje „zafirinu“ bogatu ponudu pogonskih sistema. Obuhvata četiri dizela i četiri benzinska motora, kao i TNG i CNG turbo varijante.

Preuzeto sa kurir-info.rs