Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » EKO Racing lagano do novih bodova

EKO Racing lagano do novih bodova

Prema očekivanjima Milovan Vesnić i Rudi Pešović, vozači EKO Racing Team Vesnić, bez većih problema osvojili su prve dve poziije na prvoj ovonedeljnoj trci šampionata centralne Evrope voženoj na stazi Zalužani kraj Banja Luke. 

Vesnic banjaluka 3

Dominacija srpskog turing tima najavljena je već na dva zvanična treninga a nastavljena je i kasnije na samom takmičenju. Glavni konkurenti iz serije CEZ su izostali a vozači iz Hrvatske, Bosne i Srbije jednostavno nisu mogli ozbiljnije da ugroze Vesnića i Pešovića čiji su automobili funkcionisali fantastično na pretoplim Zalužanima.

Vozači EKO Racinga su poveli od starta i do cilja u laganom tempu držali stvari pod kontrolom ne „trošeći“ previše ni sebe ni automobile.

„Odradili smo ono sta smo zacrtali.“ – izjavio je Vesnić odmah nakon završetka trke – „Banja Luka nam je malo jači trening. Testiramo nove Dunlop pneumatike i postavke automobile a novi bodovi u okviru šampionata centralne Evrope kompenzovaće one koje smo nepravedno izgubili u Austriji.“

I Pešović ima slično mišljenje – „BMW nas je izdao na drugoj trci u Mađarskoj. Sada ponovo funkcioniše besprekorno i nadam se da će tako biti i sutra. To je jedino što nas zanima pred mnogo zahtevniju trku u Slovačkoj koja je na programu za dve nedelje.“

Vesnic banjaluka
Pred ekipom je sutra još jedna trka sa početkom, najverovatnije, tačno u podne.