25. април 2024.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » EKO Racing Team Vesnić u punom sastavu na Slovakiaringu!

EKO Racing Team Vesnić u punom sastavu na Slovakiaringu!

EKO Racing Team Vesnić

Dobro poznati srpski inat i pre svega velika ljubav prema automobilizmu jači su i od bola i od povreda ali i od nedostatka finansija. Težak incident na stazi Salzburgring u Austriji ozbiljno je pretio da pre vremena prekine možda najbolju sezonu u karijeri Rudija Pešovića. Dan proveden u bolnici i automobil neupotrebljiv za dalja vrhunska takmičenja samo su govorili u prilog ovoj činjenici. Sada sa zadovoljstvom možemo da objavimo da se tačno mesec dana kasnije Pešović vraća na trkačke staze a EKO Racing Team Vesnić će na Slovakiaringu 22-23. avgusta nastupiti u punom sastavu.

pesovicbmw003
EKO Racing Team Vesnić

Tim je sistematski razmatrao sve mogućnosti i opcije pre svega se rukovodeći Pešovićevim zdravstvenim stanjem jer su posledice jakog bočnog udara itekako vidljive a bolovi iako „utihnuli“ još uvek Rudija podsećaju na tu „poslednju levu“ na Salzburgringu – „Nećemo se vraćati na ono šta je bilo. Tako je kako je, loša sreća ili pak sreća u nesreći, zavisi iz kog ugla sve posmatramo. Ja sam pre svega zaljubljenik u automobile i autosport i verujte da mi je najžalije samog BMW-a koji je za otpad a bio je fabrički automobil sa bogatom istorijom. Čim sam napustio bolnicu odmah sam počeo da tražim rešenje kako da nastavim sezonu jer ipak daleko smo dogurali u šampionatu centralne Evrope, Mikica i ja smo zauzimali prve dve pozicije, i želeo sam da tako i bude na kraju takmičarske godine. „Petrolhead“ u meni je pobedio i ako sve bude po planu voziću Slovačku narednog vikenda kao i poslednju trku sezone na češkom Brnu i to ponovo za volanom BMW-a.“ – poručuje Pešović.

Odmah nakon trke u Austriji mnogi prijatelji iz Evrope okupili su se u šatoru ASK EKO Racing Teama Vesnić i ponudili pomoć u teškoj situaciji, koje su svi koji prate automobilizam itekako bili svesni. Jedan od prisutnih bio je i prvi čovek Krenek Motorspota i jedan od organizatora češkog ESET CUP-a, gospodin Josef Krenek. U daljim razgovorima naš tim je dobio „bezobraznu“ ponudu koju jednostavno nije mogao da odbije. U prevodu, poslednje dve trke sezone Pešović će nastupati u BMW-u češkog tima sa kojim je 2013-te i 2014-te godine Peter Fulin postao šampion evropskog kupa u automobilizmu, FIA ETCC-a.

pesovicbmw002
Poslednje dve trke sezone Pešović će nastupati u BMW-u češkog tima

„Ovo je u ovom trenutku jednostavno najbolje rešenje za mog u svakom smislu „tvrdoglavog“ kolegu.“ – kroz osmeh poručuje Mikica Vesnić čiji će tim i dalje davati tehničku podršku Pešoviću – „Oštećeni automobil je jednostavno nemoguće popraviti do kraja sezone. Potrebni su nam pre svega novi sigurnosni kavez i nova šasija a u Evropi postoji samo nekoliko radionica koje imaju FIA sertifikat da te radove izvrše i rol-bar „upakuju“ u novu školjku. Tek nakon toga sledi „pakovanje i prepakivanje“. Previše novca i premalo vremena. Nemamo na raspolaganju ni jednog ni drugog. BMW će nas čekati na Slovakiaringu i u Brnu a na nama je da ga održavamo i prilagodimo Pešoviću. Nadamo se da je loša sreća iza Rudija i da će na četiri preostale trke sakupiti dovoljan broj bodova da se vrati na poziciju broj dva šampionata centralne Evrope u automobilizmu.“

Podsetićemo Vas da je Vesnić i dalje lider FIA CEZ serije sa 145.5 bodova ispred Poljaka Wszymirskog koji je sakupio 88.5 i najbolje iskoristio Pešovićev peh te ga potisnuo na poziciju broj tri ali sa samo 3.5 boda viška u odnosu na srpskog automobilistu.