Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Novi Opel ADAM ROCKS S

Novi Opel ADAM ROCKS S

  • Svetska premijera: Mali sportski krosover debituje na Auto RAI u Amsterdamu
  • Moćan: 110 kW/150 ks, 220 Nm obrtnog momenta i performantna šasija
  • Brz: Od 0 to 100 km/h za 8,5 sekundi, maksimalna brzina 210 km/h
  • Stilski izražajan: Izgled koji odaje čvrstinu sa karakternim bojama i dizajnom

ADAM ROCKS S

Riselshajm.  Sve samo ne sladak – potpuno novi Opel ADAM ROCKS S će proslaviti svoju premijeru na Međunarodnom salonu automobila u Amsterdamu (AutoRAI) od 17. do 26. aprila. Sa svojom grubom, mišićavom pojavom, Swing Top platnenim krovom i moćnim 1,4 litarskim turbo ECOTEC motorom, 3,75 m dugi ADAM ROCKS S obraćaće se kupcima koji žele da sjedine dinamičnu vangradsku vožnju, žeđ za avanturom i osećaj otvorenog prostora sa stilskim izražajnim dizajnom.

Moćni ECOTEC motor od 110 kW/150 ks sa Start/Stop sistemom troši jedva 5,9 l benzina na 100 km u kombinovanom ciklusu, što je ekvivalentno emisiji CO2 od 139 g/km. Uparen je sa šestostepenom manuelnom menjačkom kutijom sa skraćenim prenosnim odnosima. Ubrzanja su kao kod malog sportskog automobila – 100 km/h se dostiže za 8,5 sekundi, ali ono u čemu ADAM ROCKS S impresionira je sjajna elastičnost: međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stepenu prenosa obavlja za samo 7,9 sekundi. Maksimalna brzina je 210 km/h.

Na taj način, ADAM ROCKS S je savršeno opremljen za brze, sportske ekskurzije. Pored toga, posebno podešena sportska šasija, spuštena za 15 mm u odnosu na ADAM ROCKS, kao i direktno sportsko upravljanje, pojačavaju zadovoljstvo u vožnji, posebno na vijugavim seoskim putevima. Visokoperformantni kočioni sistem i ESP koji može biti deaktiviran, ambicioznim vozačima nude mogućnost bezbednog forsiranja ovog „rock and roll“ atlete do njegovih krajnjih granica.

„Kombinacija njegovog grube, avanturističke pojave i oštrih sportskih performansi, daju ADAMU ROCKS S jedinstven karakter“, rekao je Mark Adams, Opelov potpredsednik sektora dizajna. „Tipične zaštitne komponente karoserije i jasno definisane konture bočnih pragova naglašavaju svrsishodnu sinergiju sa motorom i šasijom, isporučujući čisto zadovoljstvo u vožnji“, dodao je Nils Lob (Niels Loeb), glavni dizajner ADAM ROCKSA S.

ADAM ROCKS S 1

Individualan dizajn sa sportskim akcentom

ADAM ROCS S kombinuje svoj grub karakter sa zabavom koju pruža otvorena kabina. Standardni SwingTop platneni krov pruža brz pristup otvorenom nebu. Njime se upravlja preko elektromotora, koji se aktivira putem dugmeta lociranog u prednjem delu krovne konstrukcije, a krov se postavlja za samo 5 sekundi.

ADAM ROCKS S čvrsto počiva na putu, sa širokim tragom točkova kako napred tako i pozadi (1.472 odnosno 1.464 mm), što doprinosi samouverenom stavu. Posebna sportska oprema se sastoji od odbojnika sa proširenim otvorom sa naglašenim završetkom izduvne cevi i neizbežnim zadnjim spojlerom smeštenim na kraju krova.

Da bi svako mogao da personalizuje izgled svog ADAMA ROCKS S u skladu sa sopstvenim afinitetom, ukupan izbor se sastoji od jedanaest boja karoserije koje mogu biti kombinovane sa pet boja krova, uključujući novu, jarko crvenu „Red 'n' Roll“, koja je ekskluzivno dostupna za S modele porodice ADAM. Kao opcija, „Red 'n' Roll“ kolor tema može igrati dominantnu ulogu i u sportskom enterijeru, sa posebnim akcentom na opcionom kožnom paketu kada su u pitanju sedišta i volan sa funkcijom grejanja.

ADAM ROCKS S 2

Moderne Opelove tehnologije i izvanredna konektivnost

Parkiranje u gradu je dečija igra kada je ADAM ROCKS opremljen opcionim sistemom asistencije – Advanced Park Assist. Pri brzinama ispod 30 km/h, sistem prepoznaje odgovarajuće parking mesto i automatski parkira vozilo. Advanced Park Assist uvek dolazi sa sistemom detekcije „mrtvog ugla“  – Side Blind Spot Alert. Koristi ultrasonične senzore u cilju upozoravanja vozača o mogućem sudaru prilikom promene vozne trake. Side Blind Spot Alert funkcioniše pri brzinama od 11 do 140 km/h.

Čak i najdinamičniji vozači neće morati da propuste svestranu konektivnost u ADAMU ROCKS S jer tu je Opelov IntelliLink info-zabavni sistem, koji svet pametnih mobilnih telefona uvodi u kabinski prostor automobila, bez obzira da li se radi o Android ili iOS uređajima.

 

Tekst i foto: Opel Srbija PR