28. новембра 2023.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel Vivaro Surf Concept: „Lajfstajl“ van za sport i razonodu

Opel Vivaro Surf Concept: „Lajfstajl“ van za sport i razonodu

Opel na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu

Opel Vivaro Surf Concept: „Lajfstajl“ van za sport i razonodu

• Različit: Svetska premijera putničke verzije Vivara orijentisane ka razonodi
• Savršen izgled i osećaj: Spoljni finiš u dve nijanse, kožni elementi unutar vozila
• Prostran: Prostor za do šest ljudi i mnogo sportske opreme i opreme za razonodu
• Moćan: 103 kW/140 ks1.6 BiTurbo CDTI sa 340 Nm
• Inteligentan: Vazdušno ogibljenje redukuje visinu vozila na 1,90 metara
• Komforan: Premijum komponente sa praktičnim i inovativnim detaljima

Vivaro
Opel Vivaro Surf Concept

Riselshajm/Frankfurt. Opel Vivaroide u „lajfstajl“ vode. Godinu dana nakon lansiranja nove generacije lakog komercijalnog vozila srednje veličine, koje je do sada naručeno u 90.000 primeraka, Opel će predstaviti Vivaro Surf Concept. Elegantna putnička verzija je idealna za sportske aktivnosti. Do šest putnika (u zavisnosti od konfiguracije sedenja) uz kompletnu sportsku i fitnes opremu, mogu se komotno smestiti u Opel Vivaro Surf Concept. Prostrani „CrewCab“ van demonstrira na koji način se izvanredan prtljažni kapacitet može iskombinovati sa vrhunskim komforom i stilom. Tu je i jedan posebno praktičan detalj: koncept nudi separatni prtljažni prostor od 3,2 kubna metra, ili 4,0 kubna metra kod verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Na taj način, Opel Vivaro Surf Concept predstavlja idealno rešenje za transport vlažnih ili prljavih sprava i alatki nakon izleta na plažu ili planinu. Prva edicijaovog „trendi“ i zabavnog sportskog vozila će proslaviti svoju premijeru na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (od 17. do 27. septembra). Koncept će biti izložen na štandu D09 u hali 8.0.

„Vivaro Surf Concept je idealno vozilo za velike porodice ili grupe prijatelja. Koncept koji je veoma blizak serijskoj verziji nudi prostor za do šest putnika u „CrewCab“ kabinskoj konfiguraciji. Tu je i veliki prtljažni prostor sa brojnim praktičnim detaljima iza drugog reda sedišta. Sportski stajling spoljašnjosti, brojne komponente za unapređenje komfora, uz ultramoderni IntelliLink sistem, karakterišu ovaj elegantni, prostrani van. Vivaro Surf Concept je savršena alternativa za ljude kojima je potrebno nešto više od putničkog automobila ali bez gubljenja uobičajenog komfora“, kaže Štefen Rašig (SteffenRaschig), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila.

Do šest sedišta i veliki prtljažni prostor: maksimalno zabavan prevoz sa stilom

Vivaro2Vivaro Surf Concept, veoma blizak serijskom modelu, zaista skreće pažnju na sebe svojom kombinacijom sjajno bakarno smeđe i bele boje. Irmscher alu naplaci od 17 cola naglašavaju sportsko-elegantnu pojavu. Ipak, ovaj lajfstajl van svoje prave vrednosti pokazuje kada se otvore vrata, bilo manuelnim putem ili preko „Keyless Open“ sistema. Vivaro Surf Concept može da ponese veliku količinu prtljaga. Oprema za skijanje ili „snowboard“, daske za surfovanje ili bicikli – prtljažni prostor transportera od pet metara sa maksimalnom dozvoljenom težinom do 2,9 tona, može da zadovolji sva moguća očekivanja.

Dodatno, ovaj koncept sve radi sa praktičnom elegancijom: pod prtljažnog prostora je opremljen novorazvijenim sistemom šina; čitava širina ispod drugog reda sedišta služi kao prostor za skladištenje, gde mogu da se odlože manji predmeti. Enterijer, kojeg su opremili specijalisti iz „Snoeks Automotivea“, donosi prijatnu atmosferu koju kreira plavo osveljenje na bočnim zidovima i tapacirungu krova. Oni koji ne mogu da se odluče da li da putuju na more ili biciklističku turu, mogu da urade i jedno i drugo: Vivaro Surf Concept poseduje specijalan držač za dasku za surfovanje na krovu, tako ljubitelji ovog sporta ne moraju da idu na odmor bez svoje voljene daske.

IntelliLink, asistencija pri parkiranju i grejanje sedišta: Putovanje uz komfor putničkog automobila

Stilske i iznad svega korisne komponente opreme mogu da se pronađu u putničkom odeljku: Irmscher Tourer Pack, već dostupan za standardni Vivaro, sa finom crnom kožom i kontrastnim srebrnim šavovima na bočnim panelima, armaturnoj tabli i ručici menjača, pruža Vivaro Surf Conceptu „šmek“ sofisticiranog putničkog automobila. Patosnice od velura premijum kvaliteta su iskorišćene za pod, čineći enterijer Vivara prijatnijim i tišim jer postava od velura značajno redukuje buku izazvanu vožnjom. Novi automatski klima uređaj obezbeđuje idealne temperature unutar vozila. Ovaj lajfstajl van čak dolazi opciono sa parking grejačem. Pored toga, putnici u drugom redu imaju lak pristup sedištima preko kliznih bočnih vrata sa obe strane.

Vivaro1Pored svega ovoga, vozači Vivaro Surf Concepta mogu da očekuju brojne opcije vezane za bezbednost, asistenciju i info-zabavni domen. Senzori kiše i svetla, uz svetla za maglu, obezbeđuju izvanrednu vidljivost. LED dnevna svetla ujedno štede energiju, a elektro pokretani spoljni retrovizori, kao i prednja sedišta, imaju funkciju grejanja. Asistencija pri parkiranju sa zadnjom kamerom prevenira neželjene ogrebotine prilikom manevrisanja a limiter brzine osigurava vožnju koja ne prelazi vrednosti koje je postavio vozač.

Najnovija verzija Navi 50 IntelliLinka omogućava vozaču pristup informacijama u saobraćaju, tako da on može da izbegne neželjene kolone koje se formiraju na ruti. Info-zabavni sistem dolazi sa TMC tehnologijom (kanal saobraćajnih poruka), „hands-free“ modulom, audio „streamingom“ preko Bluetootha i evropskim mapama. Baratanje je moguće preko sedmoinčnog ekrana osetljivog na dodir ili putem „Siri Eyes Free“ glasovne kontrole. Internet radio stanicama, kao i audio knjigama, „Facebooku“, „Twitteru“ i drugim sadržajima, može da se pristupi putem „aha®“ aplikacije. Vivaro Surf Concept takođe dolazi sa Wi-Fi izvorom pristupa internetu, koji obezbeđuje stabilnu i brzu konekciju.

Spreman za proizvodnju sa moćnim motorom i vazdušnim ogibljenjem

Izuzetno moderna tehnologija, uključujući i BiTurbo CDTI sa 103 kW/140 ks, može da se pronađe ispod haube. Uz maksimalni obrtni moment od 340 Nm, Vivaro Surf Concept može da ostvari maksimalnu brzinu od 180 km/h. EcoFLEX verzija sa Start/Stop funkcijom troši samo 6,1 litar dizela na 100 kilometara, što je ekvivalentno 160 grama CO2 po pređenom kilometru (preliminarne vrednosti). Opel Vivaro Surf Concept na taj način ne predstavlja samo ekstravagantan, već izuzetno ekonomičan zabavan prevoz. Ideja obezbeđivanja dodatnog komfora se takođe ogleda u sistemu oslanjanja. Vazdušno ogibljenje na zadnjoj osovini kompenzuje sve vrste neravnina na putu, obezbeđujući komfornu vožnju. Dodatno, redukuje visinu vozila za sedam centimetara na 1,90 metara, na taj način osiguravajući pristup Vivaro Surf Concepta većini višespratnih parkinga.

Prostrani i komforni Opel Vivaro Surf Concept će biti prikazan na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, a uskoro bi mogao da uđe u proizvodnju kao „Limited Edition“ izdanje.

 

Tekst i foto: Opel Srbija PR