11. августа 2022.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Opel Zafira Tourer: Moćni kompaktni van sada sa IntelliLink-om

Opel Zafira Tourer: Moćni kompaktni van sada sa IntelliLink-om

·         Najbolji info-zabavni sistem: IntelliLink pretvara kompaktni van u umrežen putnički centar

·         Vrhunske performanse: Novi 1,6-litarski benzinski turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem sa 200 ks i 300 Nm

·         Moćan spoj: Zafira Tourer sa najjačim motorom i IntelliLink-om

Zafira Tourer

Riselshajm.  Snažne performanse i vodeći info-zabavni sistem u klasi: Opel Zafira nudi neodoljivu kombinaciju talenata. 1.6 ECOTEC turbo motor nove generacije sa direktnim ubrizgavanjem snage 147 kW/200 ks i sa obrtnim momentom od 300 Nm sa dodatnim pritiskom, čini model Zafira Tourer jednim od najmoćnijih kompaktnih vanova na tržištu. Ovaj raznovrsni van sada poseduje individualizovan info-zabavni sistem sa Opelovim najnovijim IntelliLink sistemom koji integriše brojne funkcije pametnog telefona u vozilu, povezujući vozača i putnike sa spoljšnjim svetom. Ova, najsnažnija Zafira Tourer sa naprednim sistemom CD 600 IntelliLink na raspolaganju je po pristupačnoj ceni od 29.655 evra (preporučena maloprodajna cena sa PDV-om u Nemačkoj). Pored toga, svaka Zafira Tourer se sada može naručiti sa sistemom IntelliLink.

 

Sve je jasno: Monitor u boji, visoke rezolucije i navigacija pomoću glasovne kontrole

 

Zahvaljujući integraciji pametnog telefona, Opelova inovativna IntelliLink tehnologija garantuje prvoklasni info-zabavni sistem koji se može prilagoditi ličnim potrebama svakog korisnika. IntelliLink sistem u modelu Zafira Tourer obuhvata CD jedinicu, AM/FM radio, AUX/USB interfejs, iPod/mp3 i upravljanje pomoću pametnog telefona preko daljinskih komandi na upravljaču, Bluetooth hendsfri telefonsku povezivost i audio striming. Obuhvaćena je, takođe, i glasovna kontrola za mnoge funkcije, uključujući i navigacioni sistem i pametni telefon, a Radio CD 600 IntelliLink i Navi 950 Europe IntelliLink sistemi mogu glasno da isčitavaju SMS poruke. Pored toga, slike se mogu prikazivati pomoću USB uređaja kada je vozilo parkirano. Veliki 7-inčni monitor u boji, visoke rezolucije takođe nudi novi interfejs sa IntelliLink grafikom, čineći čitanje komandi još lakšim.

 Zafira Tourer 1(1)

Navigacija ugrađena u Navi 950 IntelliLink sistem je ekstremno brza i precizna za upotrebu. Unos odredišta je lak, ili preko tradicionalne kontrolne tipke ili pomoću funkcije prepoznavanja glasa, veoma brzim jednokratnim unosom (zahteva se navigacija, izgovara se ‘unesi adresu’, nakon čega se izgovara adresa kao jedna reč). Zumiranje i smanjenje prikaza mape je je sada bukvalno momentalno a ažuriranje se vrši lako preko USB konekcije. Najbolja verzija Navi 950 Europe IntelliLink sadrži mape čitave Evrope, uključujući Rusiju i Tursku.

 

Vozači Zafire Tourer koji cene veliku raznovrsnost radio programa i visok kvalitet zvuka takođe mogu da nadograde svoj info-zabavni sistem sa DAB+ (Digital Audio Broadcast) sistemom. Ova opcija podiže standarde kada su u pitanju opseg radio stanica, pouzdanost prijema i kvalitet zvuka, istovremeno nudeći iskustvo slušanja muzike koje može da se uporedi sa reprodukcijom muzičkih sadržaja sa CD-a.

 

Vrhunske performanse u kabini – vrhunske performanse pod haubom

 

Zafira Tourer sada može da se pohvali impresivnom snagom pod haubom, koju daje nova generacija ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem, snage 147 kW/200 ks, zahvaljujući čemu je Opelov kompaktni van u stanju da zaseni mnoge konkurentske modelevisokim vrednostima snage i obrtnog momenta. Sa momentalnom impresivnom vučnom snagom od 300 Nm (sa dodatnim pritiskom) od samo 1.700 do 4.700 ob/min, Zafira Tourernudi vrhunske performanse koje prevazilaze vrednosti tipične za kompaktne vanove.

 

Visok obrtni moment u donjem segmentu omogućava snažno ubrzanje i uzornu elastičnost. Sa ovim novim motorom, Zafira Tourer ubrzava od nuledo 100 km/h za svega 8,9 sekundi, dok je za ubrzanje od 80 do 120 km/h u petoj brzini potrebno svega 8,3 sekundi – što predstavlja najbolji rezultat u kategoriji kompaktnog vana sa sedam sedišta. Najveća brzina je 225 km/h, dok je potrošnja goriva u kombinovanoj vožnji sa Start/Stop tehnologijom 7.0 l/100 km (prema test proceduri NEDC) sa emisijom izduvnih gasova od 164 g/km CO2. Uglađene vozne karakteristike uz veoma niske nivoe buke i vibracija,predstavljaju prave adute Opelovog visoko-kvalitetnog motora, koji se isporučuje sa sledećom generacijom 6-stepenogmanuelnog prenosa, nudeći brzo i „glatko“ prbacivanje brzina sa minimalnim naporom.

 

1.6 ECOTEC turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, sa 147 kW/200 ksdeo je Opelove sadržajne ofanzive modela i pogonskih grupa. Kao najsnažniji motor u liniji modela Zafira Tourer, on uvećava portfolio pogonskih grupa koji obuhvata: 2.0 BiTurbo CDTI, najbolji dizel model u liniji, sa 143 kW/195 ksi 400 Nm; tihi dizel motor 1.6 CDTI nove generacije sa 100 kW/136 ksi 320 Nm i potrošnjom goriva od svega 4,1 l/100 km (109 g/km CO2); i verziju snage 125 kW/170 ksturbo motora 1.6 ECOTEC sa direktnim ubrizgavanjem. Pored ovog širokog opsega bezinskih i dizel motora, Zafira Tourernudi i opcije alternativnog pogonasnage 103 kW/140 ks, kroz modele1.4 LPG (tečni naftni gas) 1.6 CNG (komprimovani prirodni gas).

 

Visoko-performantna Zafira Tourer se vizuelno ističe dvostrukom izduvnom cevi sa crvenim ‘turbo’ natpisom na zadnjem delu, koji je dodat kao diskretan motiv za one koji imaju oko za detalje. Opelova prilagodljiva FlexRide šasijaprenosi snagu modelaZafira Tourer na put, dok izbor felnipokriva opseg veličina od 17 do 19 inča.

Tekst i fotografije OpelSrbija  PR