25. април 2024.

Opel club Serbia – OPCS

Klub ljubitelja Opel automobila

Home » Prodaja Opel Vivara, Movana i Comboa raste

Prodaja Opel Vivara, Movana i Comboa raste

U susret rekordu: Prodaja Opel Vivara, Movana i Comboa raste

• Sa brojkom od preko 85.000 lakih komercijalnih vozila, prošlogodišnji rezultat je nadmašen već u oktobru
• Opelovo poslovanje u oblasti lakih komercijalnih vozila poraslo za više od 26 odsto
• Rast tržišnog udela u 20 evropskih zemalja

Opel-LCV-Range-286259-medium

Riselshajm. Opel Movano, Vivaro, Combo i Corsavan se pripremaju za zalet: već nakon prvih šest meseci ove godine, Opel je bio u prilici da objavi rezultat koji je nadmašio sva očekivanja. Ovaj pozitivni trend se nastavio, tako da je kompanija već sada prodala više lakih komercijalnih vozila (LCV) nego 2014. godine. Do sredine oktobra, primljeno je više od 85.000 porudžbina u Evropi.

„Ovo je fantastično dostignuće za naš novokreirani tim“, kaže Štefen Rašig (Steffen Raschig), direktor Komercijalnih vozila. „Takođe smo bili u prilici da značajno povećamo udeo u segmentu kada je reč o naša tri glavna modela – Combo, Vivaro i Movano. Ukupno gledajući, naše poslovanje u kategoriji LCV vozila je poraslo za više od 26 odsto, dok je evropsko tržište u isto vreme poraslo za samo osam odsto.“

Prošle godine, Opel je sve svoje operacije vezane za laka komercijalna vozila povezao u evropsku organizaciju koju vodi Štefen Rašig, sa ciljem da se značajno proširi poslovanje u ovoj oblasti, kao deo „DRIVE! 2022“ strategije. Nova inicijativa donosi plodove. Novi Vivaro je napravio najveći napredak sa rastom od 1,9 procentnih poena, tako da sada drži tržišni udeo od 11 odsto u svom segmentu. Pored toga, Opel je sakupio više od 100.000 porudžbina za Vivaro od kada su knjige porudžbina otvorene.

U odnosu na 2014. godinu, najizraženiji poslovni rast kompanije u kategoriji komercijalnih vozila je zabeležen u Irskoj (+ 50%), Poljskoj (+ 20%), Finskoj (+ 19%), Španiji (+ 12%) i Francuskoj (+ 11%).

 

Tekst i foto: Opel Srbija PR